Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (44/54) > >>

fantom4e:
Господа (и Дами) електролизата не е само ток, има и химия!

Михаил Кузмов:
Мисля че водим ненужни теоретични спорове! Електролизера е физика и химия и най вече практика! Как да си обясним различите конструкции различните захранвания и различния газ който се добива?

Радeв:
Здравйте колеги!
Попадна ми ултразвуков апарат за физиотерапия. Набързо потопих две неръждавейкови пластинки, в една стъклена ваничка и им пуснах напрежение от ТЕС-а. Когато потопя трансдюсера,  се отделят поне 5 ПЪТИ повече мехурчета от електродите. При това мехурите който се отделят са едри /като от газирана вода/.
 Просто давам насока за действие, вярвам в свръх ефективната електролиза и съм пробвал някои неща в тази насока.

Михаил Кузмов:
Радев! Това е интригуващо! Някои автори съобщават уедряване на малките мехурчета в големи, което е сигурен знак за високо ефективна електролиза. Моя опит също доказва това! Постигам впечатляваща електролиза само със 100 миливата вложена енергия но какво от това! Материалите и технологиите са толкова скъпи че кой ще си купи такъв разбивач на водната молекула който не може да изплати цял живот!? Моите експерименти са в мини вариант! Идеята ми е да се докопам до нещо което ще може да си го позволят повече хора които имат що годе технически познания за selfmade а за тези които не могат да си го купят от производител на поносима цена и да знаят че могат да си го изплатят!
Имам въпроси? На какво казваш ултразвуков апарат? Аз смятам че това е едно като слушалка и с него размазват мехлеми! Сравнил си визуално DC електролиза с електролиза от този апарат! До тук добре! Сравнил ли си приложените мощности? Впечатляват ме големите мехури за които пишеш! Малко повече светлина може ли?

Михаил Кузмов:
Бях пропуснал че това може би ще е интересно,обещано от предишните постове !! Виж стр. 11 #156 и #154

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия