Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (25/54) > >>

gotiniq7:
Има и друг момент,едно тяло с тръбна форма има много по-добри акустични данни отколкото парче ламарина,или шайба.

killer66:
Нов съм във форума, все още се интересувам чисто теоретично, но съм много запален по темата.

Чудя се опитвали ли сте с вибрации да отделяте мехурчетата. Обикновеното желязо при въздействие на магнетизъм се разширява, а при отнемането му се свива, така работи ултразвуковото рязане на метали. Поставяте обикновен пирон с бобинка около него и според херцовете на тока вибрира и пирона. Към него се прикачва непроводим материал и той съответно е свързан с ламелите, а и честотата на вибрация се регулира много лесно.

mzk:
Има различни виждания за повишаване ефективността на електролизата и не мога да ти кажа точно какво ще излезне от твоята идея, но моето лично виждане е способността на водата и/или на ел. ток да въвличат радиална енергия в процеса на разлагане или ударната функция и по- точно ударна функция на еднополярни остри импулси с малък коеф. на запълване.

miromad:
Вижте дали това инфо ще ви е от полза http://ifile.it/24b38fh и долния прикачен файл.

LTK:
Това е един опит, който много исках да реализирам. Идеята с прътите ми се видя много добра. Един прът неръждаем 304 е 3м на цена 5лв и е много изгодно. Тук са нарязани на 19см, 19броя на 1мм разстояние. Разтворът е дестилирана вода с КОН. Пробвал съм 5V на цялата клетка, като се получава около 2.5V между две пръчки. После пробвах и на 12V и с неутрални плочи. Първоначално пробвах с компютърно захранване 400Вата, но после с акумулатор. Резултатът е много незадоволителен дори и при около 30 - 40А от акумулатора (уредът ми мери до 20А и нямаше как да го измеря точно), добивът е около 200мл/мин. Като цяло знам, че трябва площ за добра електролиза, но това с прътите исках да видя какво ще стане. Сега съм се насочил към тези сухи клетки с плочи, че зимата идва, а аз имам големи мераци да се топля с оксиводород.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия