Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Еlectric bicycle - 1КW, 48V

<< < (20/29) > >>

batefori:
Това ще е проблем тръгването. На полусъединител някак ще го мъча..  За по тежкото, да, ще е по тежко. Но не повече от 5 до 7 кг.! Сигурен съм в това. А центробежния съединител не сработва веднага. Ако ползвам контролер ще е по добре определено де. Варианта с контролера го има. Има контролери по 45$. До тука 100 да ми стъпи. Не е фатално. Но ще ви помоля някой да ми обясни най-напред за управлението на динамо от стар москвич примерно. Някаде някой беше писъл, че е елементарно. Ама на мен трябва по подробно ;D. Баничар съм все пак..

varvarin:
batefori,
От колко стар Москвич имаш динамо? Има едни които са с колектор (то си е точно динамо, по новите са алтернатори)? Това с четките става лесно на електромотор. Ако се преработи статорната намотка може оборотите да се управляват много лесно с елементарен контролер със малко електроника или без такава. Освен това може лесно се реализира регенеративната спирачка и то така че да работи съвсем плавно. Въпроса е каква ефективност ще се получи с това животно? Моите наблюдения са че не е много ефективен самия електромотор като цяло. Не съм се интересувал дали правят четкови мотори за велосипеди мисля че няма такива, въпреки че откъм управление имат някои предимства...

Поздрави!

Радeв:
Аз вчера изрязах ушите на един 100А алтернатор, доста прилично се получи. Остана да му измисля добро безсензорно управление, импулсен генератор на ток за бобината. А ако излезе сполучливо може да се преработи ротора с неодимови магнити.
http://www.youtube.com/watch?v=_QYVjZZI79k

П.С. Най-лесно ще стане да измеря диаметъра на бобината и да поръчам неодимов магнит със същите размери.

kovandjiev:
Да споделя информация за цени и какво ми предложиха колегите от http://elektrovelosipedi.com/ и http://evparts.alle.bg за моя най добър комплект за велосипед:
1. Елекртодвигател 1000 W заден (висококачествен), капла и контролер (без регенерация) и ръчки - 600 лв. С него може да се вдига до 50 км/ч.
2. Контролер с регенерация 125 лв. Контолер от висок клас с регулиране на настройките през USB на компютър, който включва настройка на силата на регенерация, задаване на граничен режим на изходящия ток от батерията и др. е с цена 285 лв. с включен USB кабел и софтуер. Аз бих си избрал втория.
3. Акумулатор LiFePo4 48V/ 12Ah - 750 лв. За да може велосипеда да подържа висока скорост и голям пробег около 40 км.
4. Рамката за велосипеда да е с преден и заден амортисьор и с дискови спирачки (заради високата скорост).

И като сметнах накрая какво искам и каква е цената... Реших да изчакам. В България това за сега е прохождаш бизнес и съответно конкурнцията е ниска а цените са не балансирани. И затова ще изчакам и след време пак ще проверя.

Радeв:
1kW 48W = 230$
20Ah LiFePo4 /+ charger + BMS/ = 385$
10Ah LiFePo4 /+ charger + BMS/ = 256$

И +200$ шипинг ..... пак е доста по-евтино от това което предлагат в България.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия