Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Еlectric bicycle - 1КW, 48V

<< < (19/29) > >>

CPU:
Ако намотките на двигателя са свързани в звезда, тогава могат да се включат в триъгълник, това ще е най лесното. Увеличават се мощността и оборотите. Ако е триъгълник, греда.
Все пак, ако искаме да увеличим оборотите ( съответно мощността) при същото напрежение, трябва да пренавием  мотора с по-малко навивки/по голямо сечение.
Ако контролера ограничава тока, това е добре при тръгване.

gotiniq7:
Има си начини. Единият е с по-мощен контролер. Ето малко снимки от моя хъб, преди малко го разглобих да го разгледам. Проводник 0.6мм доста негодно навит :) На старт и по наклон дърпа 22 ампера, но при 30 км/ч само 8-9 ампера, значи има запас за повече

Радeв:
Това нещо забрави да има момент над 400об/мин .....

П.С. По-големите напрежения => и тоци ще увеличат топлинните загуби и понижат ефективността. Във руските форуми са го писали.

batefori:
Здравейте момчета! Чистак новичък съм тук и тепърва трябва да свикна с порядките.. Ако все пак стъпя накриво някъде, моля, бъдете снизходителни! Темата ме интересува много живо. От два месеца поне се ровча из нета и събирам инфо. И до какъв извод достигнах! Никви контролери не ми трябват. Центробежен съединител, як електрически мотор и някаква скоростна кутия от мотоциклет. Мотора може и да е безчетков с постоянни магнити, както и четков. Важното е да се вземе въртеливо движение с достатъчна мощност. Съвсем отделен е въпроса, че може са се тръгва плавно на полусъединител, при положение, че се монтира двигатела така, че оста да заема мястото на коляно мотовилковия миханизъм. Посредством преходен фланец лесно ще стане. Е, ще трябват и малко парички за стругар, което обаче не е задължително. За щастие хората са измислили самозакаляващи електроди, с които заварката се самозакалява на 65-67 роквела ако се нелъжа. Привсе че това едва ли е необходимо. Или пък може да се спретне нещо от две пърчета бандажна гума, от транспортна лента... Възможности много. Последното е добро защото ще поема вибрациите. Ще играе ролята на каре и на преходен фланец едновременно. Проблемно в случая ще е само подаването на ток към електромотора. Ще трябват здрави контакти, щото ще си нагарят постоянно. Или някакви маслени такива. Спомням си че по ТГЦ-тата имаше някакви такива. А може да се измисли и нещо от някой съсипан бендикс. Във всеки случай, всяка бобинка в повече ще тегли ток. Което си е кофти за пробега. Да се намира на някой скоростна кутия от балканче с ръчни скорости? Ще е добре да пробвам преди да се набута някой! Яле що писане ударих ;D Пък и толкоз реално звучи, та чак аз си вярвам че ще стане. Ей тука една резачка с кит ,,Циклон". Аз мисля че както го мисля, ще е по икономично и по бързо. http://www.youtube.com/watch?v=Y6o-g7YeC4Q А ето тука и сайтчето за този кит http://www.cyclone-tw.com/order-E.htm

rook:
Без контролер как ще управляваш оборотите или искаш винаги на максимални обороти/мощност да работи? Докосни се първо до нещо готово и тогава мисли за нещо такова. Ще имаш вече напредстава за какво става дума, като бързина, тегло, удобство и други важни неща. Това, както си го замислил, ще гълта доста, а за храна си трябва нещо сериозно. Съвсем друг въпрос е, че няма да можеш да го отлепиш от земята това чудовище. :) Да не говорим, ако трябва да го качваш в асансьор или по стъпала. Идея си нямам, как ще се кара такова "нещо" само на максимална мощност. Само с контактор ще е трудна работа, най-проблемно ще е тръгването от място.

П.П. Много се съмнявам да вдига 120 км/ч както пише в заглавието. На сайта има кит за макс. скорост 105 км/ч.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия