Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди
Еlectric bicycle - 1КW, 48V
Радeв:
Как мога да го измеря най-лесно, без да променя параметрите на веригата?
Всъщност много фактори оказват влияние, насрещен вятър, наклон, неравности. Така че някаква момента стойност каква работа ти върши? Освен ако не въртя кръгчета на стадиона.
На равно за поддържане на максимална скорост ми е интересно колко консумира. Имам резистори 5W по 0.1Ohm, мога да навържа няколко в паралел и да измеря пада.
П.С. Не съм попадал на мултицет мерещ точно ток.
CPU:
Без да се променят параметрите на веригата, тока може да се измери с датчик на хол, или готов (примерно на Лем), или собственоръчно направен с такъв сензор. Нещо като амперклещи за постоянен ток. Може и както предлагаш, със шунт.
Добре е да се види стойността на тока при максимално натоварване, и при равномерно движение без ускорение. Ще се добие представа за мощностите развивани от мотора при различни режими на работа.
Радeв:
Токовия Хол го знам, другия не. Не смятам да се харча за такова нещо.
М/у другото с rook разбрахме за какво са белия и черния /лууп/ кабели - Ограничават мощността, до 60% когато са включени един в друг.
П.С. Колегата rook съще ще се присъедини към електро-велосипедистите. ;) Един друг познат също си купи кита.
loudnes:
--- Цитат на: Radoslav в Май 03, 2011, 12:48:54 pm ---Направих два курса по диагонал на Варна, /от жк.Владиславово до Студентска N1/.
Като 10-тина колеги се изреиха да пробват колелото...
--- Край на цитат ---
Единият съм аз :) 110 килограма и въпреки това ел. велосипеда ме ускорява съвсем прилично. Изключително сполучливо се е получило. Става си и за по-тежки хора.
eltransbg:
--- Цитат на: Radoslav в Май 03, 2011, 12:48:54 pm ---Направих два курса по диагонал на Варна, /от жк.Владиславово до Студентска N1/.
Като 10-тина колеги се изреиха да пробват колелото, можем да прибавим още 1-2км макс. км.
--- Край на цитат ---
Браво! Още повече че си градски - трябва да си спретнем някоя срещичка ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия