Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Еlectric bicycle - 1КW, 48V

<< < (8/29) > >>

vlindos:
Батериите би трябвало да търпят леки удари. Все пак нормални акумулаторни са. По колите подобни търпят много по тежки удари си мисля. Тук има малко информация за твоите батерии. Тест им е да се изпуснат от 20 см в/у твърдо дърво без да имат и драскотина после.

За разположението на батериите - така няма ли да е по-оптимално:

Радeв:
vlindos@ за пред седалката не става, нисичък съм и сядам в/у батерията а караката ми не стигат земята. :(
Допада ми да сложа една батерия долу, но се притеснявам че трябвада е на10см от земята.
За сега най-добрата конфигурация е  горната батерия да я сложа отпреде, а другите 2 на дисаги малко по-надолу.
Вече установих проблем с последователното зареждане, напрежеието м/у 1-ва и 3-та батерия има разлика 0.1V а ги изравних преди това.... Най-вероятно ще ги зареждам параелелно. Зарядните които продават са на 36V .....
За сега зарядното ми е супер примитивно: Трансформатор от респром, грец и един вентилатор от PC захранване да ги обдухва. Понеже до сега не съм попадал на точно мереш ток мултицет меря тока косвено - от пада в/у резистор 0.1Ohm. 0.25V -> 2,5A.

П.С. Батериите се дозаредиха за около 2-2,5часа. Като напреженията на отделните акумулатори по време на заряд са различни ~ 0,3V :( Напълно неприемлива е тази разика според мен. Дозареждам ги на 500mA.

ПС2 Изрявнявам им зарядa, и ги дозареждам параленлно на 100-200mA,.

Радeв:
Ето какво ми прати колегата rook@:
http://mazeto.net/index.php/topic,5364.msg30607.html#msg30607
Вибрациите не им влияят добре, отаявал се гела /и се превръщал в обикновен електролит/, но при покой се възстановявал /частично?/.  Всичките им характеристики при над 5°C бият по показатели акумулаторите с течен електролит.

Даташит на акумулаторите.
Ако разбирам правилно, там пише:
Заряд с до 4.8А, до напрежение 14.10-14.40V.
Дозаряд с малък ток до напрежение 13.5-13.8V.

Радeв:
Направих два курса по диагонал на Варна, /от жк.Владиславово до Студентска N1/.
Като 10-тина колеги се изреиха да пробват колелото, можем да прибавим още 1-2км макс. км.
Заряд:
Снощи ги заредих до13,5V.

След първия курс - 12.4V.
След втория - 11,9V.

Разстоянието по IGO8 го дава 8,4. 8,4*4=35km

При изкачване на бари трябва да му се помогне малко, за да си подържа оптималните обороти, през останалото време ток до дупка. :D
Бел. Брез цялото време е до дупка, особенно нагоре по баира!

--- Цитат ---12.65 V = 100%
12.45 V = 75%
12.24 V = 50%
12.06 V = 25%
11.89 V or less = discharged

--- Край на цитат ---

CPU:

--- Цитат на: Radoslav в Май 03, 2011, 12:48:54 pm ---.. през останалото време ток до дупка. :D

--- Край на цитат ---
имаш ли идея колко е този ток "до дупка" ?  :)
после ще направим малко сметки

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия