Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Еlectric bicycle - 1КW, 48V

<< < (7/29) > >>

Радeв:
На контролера има само лепенка, нито прозводител, модел или сайт.....
Остават две висящи кабелчета, и не мога да разбера за какво са.
Двете кабелчета са на една шлауфка, бяло и черно с единични букси - мъжка и женска. Влизат една в друга без проблем, предпоожих че е някаква опция на контролера, дали са включени или не, разлика не виждам.

--- Цитат ---Intelligent Brushles controler for Ebike
Model: 36V            Phase degree: 120º
Limited current: 22A               Low voltage protect:42V
Electric frequency: low frequency
function: E-ABS, Energy Feedbad, Mute

--- Край на цитат ---
"Low voltage protect:42V" - Явно са забравили да го редактират от 48V версията, понеже 42V е точно10,5V на акумулатор, aко са 4.За  три акумулатора трябва да е 32-33V.

П.С. Малко снимки на монтажа набатериите. Временно ще са така докато установя как е най-походящо.

vlindos:
Пусни му малко "ряз".  ;D Всички чакаме с нетърпение да чуем как ше ускорява това и доколко.
Тоя Драг - колко кила е (с батерии и т.н.) ? А ти ?

Радeв:
Не развива толкова високи скорости колкото очаквах, но оптималната за каране на колело. Оценявам я на 30-35км/ч. Опитах се да мина един тролей, но само го изравних, а зад мене се натрупа колона от изумени шофьори. :)
Регенеративната спирачка се включва плавно и след 2-рата секунда и  доста добре спира. За целта отхлабих малко жилото на задната спирачка, така само с леко натисната ръчката спирам само регенеративно. Направих пробег около 25км, като не се въздържах и повъртях малко. А пък и според мен при потегляне трябва да му се помогне на моторчето докато развие оптимални обороти, или поне докато тръгва от покой, усеща се как токовата защита сработва /тя е на 22А/. По целия път ръчката за газта беше до долу, чак ми се схвана пръста. С изключение при спускане където намалях изцяло регенеративно. ;)
За 25км батериите паднаха от 12,97V на 12,51.
Колелото не го знам колко тежи, нисък клас е, но от амортисьорите има голяма полза, предния попринцип си е доста твърд, допълнителната тежест почти нищо не промени. Акумулаторите тежат ~18кг. Аз съм 75-80. Ако имах възможност бих си взел 0.5-1kW LiFePo батерия, гарантирано ще е много по-добре.
При 5км/ч и "ряз" хвърля камъчки и пясък. :)
Като цяло съм много доволен, най-вече от регенеративното спиране. :)

vlindos:
Поздравления, Радославе! 25 км градско в повечето случай е повече от достатъчно. За колко време зареждаш батериите после и с каква зареждачка?

Да обобщим товара на двигателчето:
водач - 78 кг
батерии - 18 кг
вирус байк - 21 кг (от тук).

Общо: 117 кг, 50 км с макс. скорост 35 км/ч. Много е добре, но тези батерии трябва да се помислят за някакъв по-добър вариант.

А за някакъв по-голям кондер който да поема "ударите"  от регенеративното спиране мислил ли си? Батериите едва ли успяват да усвоят целия заряд и от там по-малка спирачка. ::)

Радeв:
Батериите са на 60%, => може да имина сигурно още 25км. Т.е. общо стават над 50км. :)
На тези акумулатори им дават максимален ток на заряд 4.25А
13,8V - напълно заредени
10,8 - напълно разредени
Контролера има някакъв кондензатор, вътре, защото наварява клемите като го включвам към акумулатора. Един ултракондензатор би бил нужен и за потеглянето.
Имам един трансформатор от телевизор респром, зарежда ги на 2А както са последователно. Като преди това изравнвам напрежението на акумулаторите чрез паралелно свързване /през резистори, ако има сериозна разлика в зарядите/. Имам идея да направя джобно импулсно зарядно за акумулаторите + активатора от японския патент за импулсно зареждане с големи тоци.
Най-важно за сега е да измисля кутурни кошове за акумулаторите. Днес горния го сложих легнал, понеже много се мандахерцаше. Дали е вредно за тези акумулатори?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия