Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Еlectric bicycle - 1КW, 48V

<< < (22/29) > >>

Радeв:
Тез оловни SLA акумулатори вече започнаха с магариите ..... днес единия беше на 12.10 а другите на 12.6V Имам чуството че имат умряла кретка. Като дам ток до дупка, пада напрежението и после доста бавно се връща към нормалното, но днес на прибиране ще наблюдавам на волтметъра..... Нещата отиват към LiFePo4 или в краен случай кадмиеви,но проблема с ниската мощтност/кг си остава .....

batefori:
Някога заводите се обслужваха от електрокари като вътрeшен транспорт. Мисля, че техните батерии бяха силициеви. Във всеки случай нещо бяха по различни, защото на приятелче му го преправяха с някакви други клетки. След смяната въртеше като откачен. На мен ми беше презацепено делкото и само с неговия успявах да запаля безпроблемно! Това докато ми фъсна стартера...

Радeв:
http://www.youtube.com/watch?v=tzsHFka92X8
http://www.erockit.net/

Много интересен проект! :)

hakama:
Добре, от доста време искам да си направя подобно нещо, все още не съм се спрял на концепция.
Какъв бюджет е необходим, за да си направи човек, средство за придвижване в града и на дистанции извън него - на село (до 20-30км)?

Кой е най-достъпния, оптималния вариант? С ДВГ или с електро? За база мисля, че велосипеда е най-удачен, понеже е с големи гуми (добре е поради лошите ни пътища) и има опция за човешка тяга ако се наложи (баир или свършване на заряда/горивото), както и леката конструкция.

Какви са предимствата/недостатъците на двата типа? На пръв поглед електровелосипеда ми се струва, че ще бъде тежък (ако се катери до 3 етаж например), но пък излиза по-евтин откъм пробег.

hakama:
Добре, от доста време искам да си направя подобно нещо, все още не съм се спрял на концепция.
Какъв бюджет е необходим, за да си направи човек, средство за придвижване в града и на дистанции извън него - на село (до 20-30км)?

Кой е най-достъпния, оптималния вариант? С ДВГ или с електро? За база мисля, че велосипеда е най-удачен, понеже е с големи гуми (добре е поради лошите ни пътища) и има опция за човешка тяга ако се наложи (баир или свършване на заряда/горивото), както и леката конструкция.

Какви са предимствата/недостатъците на двата типа? На пръв поглед електровелосипеда ми се струва, че ще бъде тежък (ако се катери до 3 етаж например), но пък излиза по-евтин откъм пробег.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия