Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Образователен документ за електролиза
gaco:
Тони, би ли споделил как получи атомарен водород?
Чета книгата и публикации на проф. Канарёв и там става въпрос за синтез на Н2 по време на електролизата му.
Браунчо:
--- Цитат на: Тони в Октомври 27, 2008, 12:47:08 pm --- При стандартна електролиза не се получава Браунов газ или Н2+О2. Горенето на този газ е 2700 градуса и няма "ум"
както Брауновият газ. Имам го направен при мен и не може да стопи волфрам, но като разделих Н2 на Н+Н картинката е друга. При свързване на Н+Н=Н2+3500гр. по келвин. Разликата е голяма.
--- Край на цитат ---
Да не би да използваш трика на Юл - магнит за разделяне на Н2 и О2, плюс волтова дъга за разцепване на Н2, преди дюзата на горелката ? Или друг трик?
Макар че и това - "глупавото", върши работа при 2700 С.
Тони:
Магнити се използват за разделяне на газа, а волтова дъга 400В/25кHz за рекомбинацията на 2Н.
Nicolov:
Разбира се, че калият е най-активен от трите метала. Може би се има предвид, че калцият е по-ефективен заради молните съотношения в реакцията с вода. При калий и натрий реагират 2 мола метал за 1 мол водород. При калцият съотношението е 1:1!
FreeEnergy:
Браунчо е прав за своите разсъждения относно невъзможността да измерим КПД-то на Браун газа. Само искам да добавя че патенти за използването на Браун Газ като източник на топлина има, т.е. хората са намерили начин как да го използват да загрява нещо, което да ти загрява стаята например през зимата. Чел съм патентите и са хитри. Така че може да се измери. Същата тази корейска фирма ги прави, а аз съм виждал тяхната машина в действие.
А знаете ли кой е единствения материал, който Браун Газа не топи.....
Ще ви кажа ако видя интерес по темата, че ми се струва малко позабравена от Октомври миналата година.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия