Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Образователен документ за електролиза
Браунчо:
--- Цитат на: teofilius в Октомври 26, 2008, 03:03:45 pm ---Браунчо! Без съмнение можеш вместо олово да използваш стъкло - пясък и каквото си желаеш но като говориш за характеристиките на брауновия газ , то всеки възможен материал ще кипи а няма да се учуда дори и да вземеш огнеупорен , еластичен издрав материал издържащ 300 000 градуса от третата планета на тройната звездна система от съзвездието "Черизингър " до което само малцина можем да си платим билетите понеже е през девет галактики в десетата;) Та ако съда в който имаш някаква предпочитана от теб стопилка, та ако спрямо този съд достатъчно бързо правиш топлообмен с вода , дори и съда да е от стомана или някакъв предпочитан от теб тигел - е тогава няма да имаш проблеми. Оптимизацията ти ще е че ще трябва да имаш повече горелки тъй като никой материал няма да има достатъчно бърза топлопроводимост. Решението е няколко горелки и баланс на топлообмена така че в основния съд да имаш разтопена стопилка без съда да се стопи за което ще е нужен баланс на дебита вода която обтича съда. Лично аз не бих използвал керамика или някакви тигели освен ако имат бърза топлопроводимост. Както и да е - интересуват ме съвсем други неща но от просто от любопитство ще взема да си направя една браунова система и горелка и сам ще направя някои експерименти ... Все пак пожелавам ти успех и се надявам че имаш дотатъчно гъвкав подход за да получиш това което желаеш. Мен лично не ме привличат лесните и познати възможности дори и това да означава големи печалби - човек трябва да следва мечтите си, в противен случай дори и всичко да има то все едно не е живял. Един нестандартен подход към брауновия газ - това наистина може да отвори големи и невиждани възможности ...
--- Край на цитат ---
Благодаря за пожеланията.
Вече имам няколко варианта впредвид, доста екстравагантни, но ще ги съобщя на един по-късен етап.
Тони:
Браунов газ от нормален електролизер не се получава. А горенето и на какъвто и газ да е, удряйки в преграда е разрушава. Оловото се топи при 300 градуса направо ще се изпари. При Браун не става въпрос за горене а за трансмутация на квантово ниво /има лъчение/.
Браунчо:
--- Цитат на: Тони в Октомври 27, 2008, 09:14:14 am --- Браунов газ от нормален електролизер не се получава. А горенето и на какъвто и газ да е, удряйки в преграда е разрушава. Оловото се топи при 300 градуса направо ще се изпари. При Браун не става въпрос за горене а за трансмутация на квантово ниво /има лъчение/.
--- Край на цитат ---
Приятелю.
Какво значи обикновен и необикновен електролизер?
Досега гледах към 600 филма и прочетох към 1000 статии за саморъчно направени електролизери и при ВСИЧКИ се получава газ със същите свойства - вече само като му видя тънкия дълъг и остър син пламък, го познавам веднага.
Ами нали и аз това казвам - не става дума за горене, а за лъчение ! Как да му измериш КПД-то на лъчението, което на всичко отгоре загрява различните материали различно!
ТРАНСМУТАЦИЯ НА КВАНТОВО НИВО - най-после някой да обясни красиво за какво става дума.
Тони:
При стандартна електролиза не се получава Браунов газ или Н2+О2. Горенето на този газ е 2700 градуса и няма "ум"
както Брауновият газ. Имам го направен при мен и не може да стопи волфрам, но като разделих Н2 на Н+Н картинката е друга. При свързване на Н+Н=Н2+3500гр. по келвин. Разликата е голяма.
vlindos:
--- Цитат на: Тони в Октомври 27, 2008, 12:47:08 pm --- При стандартна електролиза не се получава Браунов газ или Н2+О2. Горенето на този газ е 2700 градуса и няма "ум"
както Брауновият газ. Имам го направен при мен и не може да стопи волфрам, но като разделих Н2 на Н+Н картинката е друга. При свързване на Н+Н=Н2+3500гр. по келвин. Разликата е голяма.
--- Край на цитат ---
Как раздели H2 -> H + H ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия