Справочници, схемотехника, теория > Трансформатори, силова, захранваща и стабилизаторна схемотехника

Лабораторен регулируем импулсен стабилизатор, автом. зарядно 0,7-30V/10mA-5A

<< < (4/8) > >>

Kruger:
 Първо пробвах с 15 навивки, схемата беше работоспособна, но транзисторите грееха осезаемо дори при ток 0,5А. След това навих 60 от 0,8мм проводник и нещата се оправиха. Остана само да си намеря достатъчно мощен трансформатор. Благодарности за схемата и бързия отговор!

Kruger:
Използвам kaschke R20x10x7,5 (закупен от Comet electronics), а материала е K5500. Разгледах темата за калкулаторите, но доколкото виждам ще трябва да сменя материала, за да мога да ги ползвам. Е, няма лошо да си поиграя малко по метода опит-грешка с дросел с изводи през няколко навивки :) . Благодарности и за схемата с LM2576, още няколко колеги от университета мислят да си направят захранващи устройства, може да я изпробваме и нея.

Kruger:
Аз го нагласих дросела, но все пак ще хвърля око на софтуер-а. Мисля да направя pic базиран LCD индикатор за захранването- да показва ток, напрежение, мощност, КПД и да го пусна тук като допълнение... но това ще е най-рано след 2 месеца, че сесия иде :)

seyfetin:
Някой пробвал ли е схемата дали работи. Защото пробвах схемата на Multisim и не тръгва??

Kruger:
Ако става въпрос за схемата с TL494 - на първа страница има снимки как работи, аз също си направих универсално тзу по нея и нямам проблеми. Единствено трябва да се внимава  входното напрежение да не пада под 33-34 волта под товар, че транзисторите минават в активен режим и започват да греят доста. Поне при мен така се получаваше при тестовете с по-маломощен източник на напрежение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия