Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Кола на вода - обща теория, изчисления на дебитите на газовете

<< < (13/47) > >>

getca:
Значи номера е в резонансен разряд на кондензатор свързан в LC кръг с високоволтовота бобина. Напрежението в кръга е чиста синусоида с намаляваща амплитуда поради отнемането на енергия от искровия разряд. Максимума на синусоидата съответствува на запалителен пик. Оттук колкото полувълни, толкова на брой искри. Проблема е, че поради затихващата синосуида общото време на искровите разряди е максимум 1-1.2 мсек., а това не е достатъчно за образуване на плазма на средни и ниски обороти. Въпреки всичко в този вариант запалването е по-добро от класическото тъй като дори и да изгасне разряда отново се запалва от следващия пик. Начинът да се увеличи времето за горене на искрата е като се пусне линейно нарастващ ток през бобината в момента на максимум на тока в LC кръга. По този начин се индуцира напрежение във вторичната намотка, което поддържа дъгата. Мисля, че това става ясно от дадената блок схема в темата за Вартбурга с GEET.
А принципната схема с елементите ще я дам, няма проблеми. Важно е да се разбере как работи иначе няма да има успех при пуска и настройката. Недостатък е, че при продължителност на разряда 3-5 мсек е възможно да бъде изгасен, затова правя опити за получаване на незатихващи колебания в LC кръга и получаване на плътен пакет от n на брой разряди с малка продължителност. В този вариант запалването работи добре с обеднени смеси, но са нужни много добри кабели за свещите, тъй като се повишава запалителното напрежение и се получават пробиви. Другото е, че се побъркват разни електроники от мощните импулси, например оборотомера танцува по цялата скала и трябва да се вземат допълнителни мерки.

Peacekeeper:
Не забравяйте, че накрая може така да ни издокарт, че водата да стигне цената на петрола. Тогава става страшно. Дето се вика: "Водата - новият петрол" ;)   

teofilius:
Ами ако всички водоизточници в това число моретата и океаните бъдат заградени и недостъпни за да си наливаме вода в резервоарите. И още - ако има контрол върху валежите , така че да не вали освен в специалните водоеми на водните шейхове. .. ::) ;D

Duke_BG:

--- Цитат на: Тони в Април 30, 2008, 10:14:29 am --- Работи докато изгори бензина и нищо повече. Направих реактор конусен. На високи обороти
опела върви но на ниски край. Намерих готово плазмено запалване.

--- Край на цитат ---

какъв е двигателя на опела ти ? (първите 5 символа от номера му )

момчо:
грък е направил кола която се захранва с водород, получен посредством хидролиза.

ето линка, и понеже е на гръцки ще направя някакъв превод-  (http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=35579)

заглавие на статията:
" Грък изобрети автомобил който се движи на вода"
Автомобил който използва за гориво една чаша... вода е вече факт, и е идея на един гръцки изобретател, Йорго Лагиу, който бе награден от собственика на Майкрософт Бил Гейстс. Г-н Лагиу построил първият сити-кар преди 3 години и движението му се базира на използването на водород, който се получава от вода. Чрез електролиза на една чаша вода, се получава достатъчно количество водород в газообразно сътояние, който се "складира" в една малка газова бутилка, монтирана в двигателният отсег на хибридният автомобил и му позволява да измине 50км разстояние.

Максималната скорост на сити-кара е 45км/ч. Разликата му с конвенционалните коли е, че не се получават вредни изходни газове, и е абсолютно безшумно, и ще е колата на бъдещето. Двигателя е монтиран отзад. Там е монтирана и газовата бутилка със водорода и системата за захранване. Колата е с автоматична скоростна кутия и вместо ръчна спирачка има още една спирачка монтирана на мястото на съединителя. Може на външен вид да не е това което би искал някой за разходката му в петък вечер, но е отговор на високите цени на горивата, понеже не използва нито капка бензин, а само вода. Творението на г-н Лагиу няма да излезне на пазара преди 2013г. Но дори и тогава цента му ще е "забранена", понеже може да стигне дори и 50.000евро."

опитал съм се да го предеда от части по смисъл- от части буквално, но мисля че идеята се хваща.

това което ще направи впечетление на внимателният читател е думата ХИБРИДНА.. която е използвана в първият параграф. Аз съм убеден че става дума за неграмотност от страна на журналиста който е писал статаията, понже всички знаем, какво е хибриден двигател.

Лично аз не знам как да го коментирам това. Но най- вероятно да е истина. на страницата се вижда скриин-шот от новинарската емисия на Алфа ТВ, т.ч. има поне 80% истина.

това за сега.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия