Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Кола на вода - обща теория, изчисления на дебитите на газовете
mzk:
Ами виж, в този случай искаш да кажеш нещо, което мнозинството от хораа тук го твърдят.
Едно е да имаш предвид добавка на вода към горивната смес, съвсем различно е да твърдиш, че бензина става на вода и тя се разширява. Изразил си се неточно.
Освен това в отделни теми е писано доста изчерпателно за водата като добавка към горивото. Не на последно място в подписа ми съм сложил цяла КНИГА по въпроса- Вода и водород в ДВГ.
Предвид обстоятелствата този спор е абсолютно безпредметен!
Доволен съм поне от идеята, която се зароди- за впръскване на вода (не на пара) в цилиндъра.
Goody- по- добре извади таблици за разширението на водата (водната пара) и разширението на азота и кислорода.
Не за да потвърдиш нещо, а за да ни покажеш интересна информация, защото аз лично днес търсих такива тблици или формули, но без успех. А да ги изчислявам не ми се занимаваше.
sheki:
абе за вода .. не може ли да се ползва и едни пиезо зумери дето разпрашват вода и я правят като пара .. за украси ги ползваха тея :) не знам обаче какъв им е дебита.
mzk:
Имах такова у нас. Дебита му не знам дали ще стигне да намокри хлебарка. :)
Тони:
Преди 15г. правих експерименти със студена пара.Имаше ефект но главата на двигателя се повреди.А с газа от Пантон този проблем засега
/10м карам/ го няма.Относно дозировката наблюдавах следното:
Въздушният филтър в момента е спортен /малък/ и бързо се задръства.
Вакума към изпарителя се повишава и автомобила на високи обороти започва да глъхне.Защо при гонки с автомобили подават азот?Защо
охлаждат въздуха след турбокомпресора?Причината е азота.
Тони:
Янтар правилно индуктивноста не се изменя с честотата.Изчислянията са
направенина за идеята напреженов резонанс.В тази сметка участват 3
елемента L ,C ,Hz.И трябва да се получи двете реактивни съпротивления
да са равни.Понятно ми е,че тока ще е малък/нали това е целта/ и можеби
нищо няма да излезе но ще пробвам.После смятам опито да намалям инду-
ктивноста до някакъв баланс.Чакам доставка на ферити.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия