Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Кола на вода - обща теория, изчисления на дебитите на газовете

<< < (36/47) > >>

emm:
Колеги, изкам да споделя един интересен факт, който ме изуми. Голямата ми клетка на 14в. 14А. дава около 1,5-1,8Л.мин. и когато притисна маркуча да прекъсна подаването на ННО към мотора за около 3сек. и след това го пусна, мотора си променя оборотите доста.
Преди доста време, клетката ми която прави около 10Л.мин. с 50 пластини, също съм я пробвал на колата, но нямаше  такъв резултат.
Започнах да си задавам въпроси на които нямах отговор. Единствената разлика м-у двете клетки е разтоянието м-у пластините.
Тази с 50 пластини има 2мм  а тази със 7пластини има 5мм разтояние м-у  клетките. Бай Илия казва, че минимума на разстоянието м-у клетките е 6мм.
Такааа, колата работи на газ така, че няма как да е от инжекцията примерно ламда сондатата която да дава информация за бедна смес.
Някакви идей А???

dokmar:
Драги mzk, лесно можеш да изчислиш вездуха, който ти е необходим. 14,7л въздух е необходим за изгарянето на 1л бензин или около толкова. Ако колата ти гори 6л/ 100км, то за около 1ч. ти са необходими 90л въздух.

mzk:

--- Цитат на: dokmar в Март 17, 2011, 08:38:53 am ---Драги mzk, лесно можеш да изчислиш вездуха, който ти е необходим. 14,7л въздух е необходим за изгарянето на 1л бензин или около толкова. Ако колата ти гори 6л/ 100км, то за около 1ч. ти са необходими 90л въздух.

--- Край на цитат ---

Пълни глупости. Отношението е в килограми. 1 кг въздух е около 816 литра (в зависимост от условията). 14.7 кг въздух са около 12000 литра въздух. -> http://en.wikipedia.org/wiki/Density_of_air

PS: бензиновият мотор работи при вакуум, така че не мога да дам точни стойности на засмукания от ДВГ въздух при дадени обороти. За дизелови ДВГ сметката важи.

gotiniq7:

--- Цитат на: emm в Март 17, 2011, 12:25:53 am ---Колеги, изкам да споделя един интересен факт, който ме изуми. Голямата ми клетка на 14в. 14А. дава около 1,5-1,8Л.мин. и когато притисна маркуча да прекъсна подаването на ННО към мотора за около 3сек. и след това го пусна, мотора си променя оборотите доста.
Преди доста време, клетката ми която прави около 10Л.мин. с 50 пластини, също съм я пробвал на колата, но нямаше  такъв резултат.
Започнах да си задавам въпроси на които нямах отговор. Единствената разлика м-у двете клетки е разтоянието м-у пластините.
Тази с 50 пластини има 2мм  а тази със 7пластини има 5мм разтояние м-у  клетките. Бай Илия казва, че минимума на разстоянието м-у клетките е 6мм.

--- Край на цитат ---

Като оптимално разстояние м/у пластините е посочил 1 см, производството на газ като количество намалява, но като качество е най-добро.

dokmar:
Понеже може да не ме разберете се доуточнявам. Според мен с браунов газ, не ви е необходим въздух, тоест тогава трябва да се изчисли, като калоричност, колко литра газ отговарят на еквивалентното количество бензин. Ако е само водород,то тогава се смята количеството Н2 в бензина и необходимото му количество въздух, респ. О2, като количеството въздух грябва да се намали с това необходимо за изгарянето но въглерода. Но, знаейки, че във въздуха О2 е 21% и Н2 лесно се смята.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия