Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Кола на вода - обща теория, изчисления на дебитите на газовете
mzk:
Да, прочетох всичко внимателно.
Първо трябва да започнеш от там, че Стенли Майер има не един патент и не една конструкция за получаване на водород и/или изгарянето му в ДВГ. Освен електролизера има инжектори и т.н. -> потърси в waterfuelcell.org/phpBB2 форума- там има предостатъчно информация или директно в сайта -> waterfuelcell.org
Второ- за втори път ти казвам- не мисли за ДВГ работещ изцяло и само на водород и кислород- продуктите от електролизера- защото това ще бъде свръхефективен електролизер. Ако го направиш- евала- всички коли ще минат на водород. Но според мен поне до 1 година няма да има такъв успех.
Трето- в ДВГ всичко си е експлозия или айде за да сме точни- изгаряне. Двигателя ти няма да гръмне ако водорода не се възпламени по- рано от ГМТ. А дори и да се запали- по скоро ще се счупи постепенно- може и за секунди- но няма да гръмне мигновенно.
Четвърто- изгарянето на водорода, както ти казваш- без или с атмосферен въздух- за да регулираш скоростта му на горене- според мен скоростта винаги е еднаква и варира в горепосоечния от мен диапазон- 2,7 до 3,3 метра в секунда. Добавянето на въздух (демек обедняването на сместа) не би намалила скоростта на горене на водорода, а само ще обедни сместа, така че да получаваш желаната мощност. По- малко водород- по- малко температура, по- малко разширение. Все пак потърси информация за скоростта на горене и я постни тук- в този форум, за да е полезна за всички. Как се влияе, чрез какви добавки и в какви диапазони. Ние с теб няма да преоткрием топлата вода.
И още веднъж ти казвам- направи сметки колко точно водород ти трябва да един оборот на двигателя, броя на цилиндрите, отношението на горивната камера и нужния водород и ще видиш, че ти трябва прекалено много..
А ти вече мислиш как да го смесваш с въздух.
Все пак не мога да съм сигурен за скоростта на горене на водорода в изцяло кислородна среда и във въздушна среда. Със сигурност знам, че в кислородна среда температурата му на горене е по- висока. Имам тук някъде таблица. Но за скоростта на горене....
Водород в дизелов двигател- според мен не е проблем като добавка към горивото. Естествено зависи и от компресията на двигателя и редица други условия, за които в момента нямам точни сметки. Т.е. закачаш електролизера към входящия колектор и колкото даде- толкова.
jantar:
:)
Вече говориме на един език mzk.
Аз имах предвид, че газовете от горивния процес се разширяват повече и по-бързо от пасивните газове в цилиндъра и оттам се регулира скоростта на разширение на газовете в цилиндъра.
грешно съм се изразил, за което се извинявам.
А като забавя скоростта на разширение - може да остане старият ъгъл или близък до него.така ще може да работи и на бензин, и на вода.
А относно патентите на Майер -много са ,но мисля да започна от простия електролизер и след като събера опит ще изпробвам да направя и инжектори.
Надявам се да помагаш със съвети и мнения (за съжаление английския ми е зле :) ).
mzk:
Според мен ще ти е по- лесно да си направиш необходимата електроника за регулиране на ъгъла, отколкото да мислиш смесването на газовете с цел забавяне на изгарянето. Освен това разликата е голяма в скоростите на горене.
Един съвет- последните дискусии по форумите, според потребителя hydrocars, водната клетка работи само с алтернатор и диоди. Ако имаш клетка и алтернатор, и електромотор, пробвай го. Освен hydrocars, има още един пич- steve1001 май му беше прякора, който твърди, че го е пуснал само с алтернатор. И има задоволително количество газ.
Ето малко картинки за размишление:
Погледни и четирите филмчета на steve1001 в youtube.
http://www.youtube.com/profile?user=stevie1001H2
jantar:
Електрониката не ми е никакъв проблем,
конструкцията на електролизера ще ме затрудни повече, защото трудно ще се коригират грешки и недостатъци при експериментите.
Мислех си ако се подгрее водата ( като при GEET) - дали ще е по-лесна и ефективна електролизата.
Тони:
jantar никога няма да запалиш един ДВГ само с оксиводорода от електролизера.Причината е много проста , горенето на оксиводорода
е инплозия/свиване/ а на бензина примерно експлозия/разширяване.
Запалих 2.5КС двигател със сместа но задължително с въздух.И тук
изклучително важна роля играе азота.При изгарянето на компресираната
въздушно-водородна смес температурата се повишава и от там азотните
молейкули дестват като натиснат ресйор.Но да се докарат динамични
характеристики на двигателя е много труден момент.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия