Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Кола на вода - обща теория, изчисления на дебитите на газовете

<< < (24/47) > >>

EDM electronics:
    А само на оксиводород или Браун-газ накъде трябва да е момента на запалването, имайки предвид че съединяването на двете газа е съпроводено с имплозия?  :D

mi68:
Така е и стигнахме до извод,че е задължително мешане с въздух(азот) за разширение.На теория е ясно горенето трябва да свърши на 12-15градуса след ГМТ за да може двигателя да завърти в правилната посока(липса на обратно завъртане).В зависимост от съотношението газ и въздух се регулира и аванса но главата трябва да е чугунена,ако е дурал за 15мин изтанява и двигателя свършва заради инплозията.

EDM electronics:
mi68, извинявай но защо мислиш че ако е алуминиева главата ще изтънее?

Това и ако си с малък електролизер/за подпомагане на горенето/ ли ще се случи. Питам защото съм с дизел и алуминиева глава.
Мисля за дизел малък електролизер - да, но за голям/т.е. изцяло на вода/ само на бензинка. 

lazy:
   Имплозията е резултат от горенето на газа. Тука е интересна топлината, която се отделя. Според MZK количеството газ трябва да е 4%. Другото е въздух (баласт), който се нагрява и така прави компресията в работния цикъл. Вероятно ще има добър ефект ако се вкара студена пара от тая дето правят ултразвуковите играчки, защото водните капчици ще увеличат обема си и оттам налягането. Най-елементарното от техническа гледна точка дозиране на горивото е:
     1. Акумулатор за определено (стабилизирано) налягане на газа
     2. Газова дюза(дюзи)
     3. Сигнала за дюзата е функция от оборотите и подналягането в смукателния колектор. Оборотите определят честотата на впръскване, а подналягането продължителноста.
     4. Коригиращи фактори (на по-късен етап)
       4а. Влияние на атмосферното налягане.
       4б. Преходни процеси (подгряване на студения двигател, ускорение)
     5. Обратна връзка за корекция на сместа.
   По т. 1 и 4 има доста противоречиви фактори. По т5. пълна мъгла :)

mi68:
Алуминият е най-добрият проводник на неотрино(оргон) и инплозията го смуква.Експериментално е потвърдено от колега от форума на малко моторче за косачка и захранено само от електролизер.Моторчето е с разглобена глава,корозирала,отнесена от инплозията за 15мин работа.При чугун оргона се взима от въздуха.При комбинирането с гориво нещата не са страшни и без това при горене се образува вода.Аз карам Лада на газ и за 1500км маслото на новия аспух се изми и от вътре ми е страшно раждясъл аспуха двигателя е на 96000км и не гори масло.Баща ми кара Лада с раздрънкан двигател горещ масло и изобщо не раждясва аспуха.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия