Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Кола на вода - обща теория, изчисления на дебитите на газовете
voikov:
Между другото за Брауновия газ
Преди доста време гледах дно клипче ,той се държи доста странно към различните метали
Примерно стоманата я топеше за секунди а при поднасяне към алумуниева плоча ,върху алуминия просто се кондензираше пара и се стичаше на струйки.Може би с алуминиева глава е по добре да е мотора
ng eco energy:
здравеите
ас съм нов в форума
досега съм пражил опити само с ча6ки за крем карамел една в друга и несум ги монтирал на кола
но мога поне да ви кажа какви резултати съм постигнал
5 броя чашки свързани +ННН- на 3 мм растояние
8 волта
15 ампера
1 литар в мин.
захранане с зарядно за акум. стара руска антика
електролит: натиева основа и чешмяна вода
слаб раствор
бес кодициониране
абе спартанска работа но за толкова ми стига времето
ина4е сега си търся качествена стомана и матерял за кутии и започвам да работя по патента на Илия Вълков
с малко промени
моля да погледнете прикачения фаил и да кавете дали си струва да правя схемата
mosh:
--- Цитат на: ng eco energy в Септември 27, 2009, 08:20:50 pm ---
...
--- Край на цитат ---
Мое лично не компетентно мнение базирано единствено върху скромният ми едномесечен опит: не си струва.
след като вече си експериментирал с клетка потопена в електролит, бих те посъветвал да си направиш един прост сандвич с 3мм уплътнение между ламелите.
Аз получих що годе приличен резултат.
Разбира се ако сметките за чашките са ти вярни, то моят резултат е далеч от постиженията ти.
Бтв, чашките не са ли алуминиеви? При електролиза с електроди от алуминий той не се ли разграждаше, при което се отделя значително по-голямо количество H?
ng eco energy:
чашките са от неръждавейка sus-304
след час рабта почва доста да грее
когато повиша олтажа явно става пробив и ампеража скача доста
но така или иначе приключвам с тези тенекии
много са трудни за дистанциране постоянно се бориш с пробиви и захранването е доста трудно
6те турся хубава стомана и се пускам на дулбоко
даже и ново сахранване 6те ми спретнат
само че става бавно
момчо:
най- накраят го намерих. ..и както сме казвали, съвсем случайно разбира се.. 8)
Инджектора на Херман Андерсон. Къде сме виждали подобно устройство? Станли Майер.
дано съм оправил настроението на някой, както това оправи моето, когато го намерих. :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия