Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Качер на Бровин - интересен режим на работа на транзисторите

<< < (16/19) > >>

Ksurnev:
Имам предположения за сърцевината, може да е от портативен черно/бял телевизор "Електроника", или "Огохьок".
Ако някой има сврцевина от монитор на Правец 8, може да стане и тя.
При всички положения сърцевината е от стара машина (черо/бяла).

mito_kupona:

--- Цитат на: GMG в Юни 09, 2015, 07:35:27 am ---   Така е Мито, трудно се намира ферит с 'ниска' рез. честота ;)
Случайно моя го копнах от един Електрон 318 мисля беше
  Те и транзисторите от онова време 'стават', а днешните....са с 'друг' силиций ;D
Не бързай да обвиняваш, това е грях.... просто момчето е Гений!
Схемата на 'преръйвателя' е тествана и сега я лепя, там пак ли е мистика Мито?

--- Край на цитат ---

GMG, не обвинявам никой, а просто констатирам разликите в това, което казва Акула и това, което се получава на практика. Той дава схема, начин на настройка, но не казва нищо за ферита, за начина на навиване на трафа и никой не може да повтори това фенерче. А защо, защото се премълчават ключови моменти и излиза, че ние, които искаме да повторим това фенерче сме глупави, неуки и не знам, какви още. Ето това не ми харесва в такива хора, като си започнал да даваш информация дай я докрай или изобщо не давай нищо, защото това е подигравка с останалите хора.
   Транзистори от онова време имам доста и това не е проблем имам и няколко ферита от стари цветни телевизори, руски, но с нито един от тях не се получи нищо просто резонансната честота е много висока. Феритите се раздвижват при честота над 10 кило херца. Ферита на Акула ми прилича на такъв от по-съвременните телевизори с кинескоп, а може и да е от монитор, но е пределно ясно, че резонансната му честота е няколко стотин херца, поне това се вижда на клипа, а по-точно 423 херца.
   Ksurnev, дали телевизора е черно бял или цветен няма никакво значение, защото честотата на хоризонталната развивка е една и съща 15 625 херца и на тази честота работи ТХО-то на телевизора. Възможно е на старите телевизори на феритите резонансната честота да е в по-големи граници и да обхваща и нискочестотната лента, но не съм запознат с характеристиките им.

mito_kupona:
Като видях честотата на клипа на Акула с фенерчето се присетих за божественната честота, която някои казват, че е 438 херца, а други, че е 432 херца. Саркофага в голямата пирамида в Гиза резонира на честота 438 херца, но липсва едно парче от неговата структура и е възможно истинската му честота, когато е бил цял да е била 432 херца, има такива мнения. Ето запис направен от виртуозния джаз флейтист Рон Пол, през 1976 година в голямата пирамида.
    Музикалният тон „ла“ сега е прието да е с честота 440 херца, а всъщност е бил 432 или 438 херца, не си спомням точно, преди да бъде променен от нацистите на 440 херца. А, защо ли е била променена честотата на тона „ла“?

valex:
mito_kupona
Пробвай с ферити от монитори за компютър. Там развивката е много по-висока и затова и материала на ферита е друг. И сигурно и резонанса е друг.

mi68:
Здравейте,
Като гледам ферита на Акулата е тороид от едни руски нискочестотни бобини за свързочна апаратура. Същите ги имам и правя опити. Като ги гледам мисля, че са от сплавта " алсифер" ако правилно го пиша. Не е ферит, а има алуминий, доста са бели на цвят.
Опити, които провеждам, не е сляпо копиране на схема, а изследване на процеса. Логиката е проста, света е двуполюсен, ако имаш индуктивност то трябва и безиндуктивност, междинната зона е резонансна бобина, така че да има кръговрат и преточване на енергията.   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия