Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Качер на Бровин - интересен режим на работа на транзисторите

<< < (15/19) > >>

EDM electronics:
Яааа, GMG отново е направил генератор на СЕ  :D. Чудя се как има колеги да се съмняват в демонстрациите му, вместо да го поздравят, че е българският Капанадзе. Той от години показва и е убедителен, няма нужда да се доказва. Аз лично много му вярвам и го приемам сериозно  :D.

Почвам да експериментирам с модулация - там е истината  :D

GMG:

--- Цитат на: nizo в Юни 06, 2015, 07:26:12 pm ---Мда, като снимаш с телефона лампи, захранени от мрежата, така си мигат. Ако ще показваш и доказваш на някой, трябва да снимаш на теракота, бетонна плоча или въобще някакво място, което не буди съмнения за скрити кабели и т.н., но ти това много добре го знаеш.

--- Край на цитат ---
   Правилно си разбрал nizo, показвам! А не доказвам нищо! Всеки да реши
сам какво да прави с ..... това, което разполага ;)
    Да си прочел някъде вход 5W - изход100W? :)

GreenHulk:
GMG, на това на клипчето пускал ли си схема или тя е само за сериозни инвеститори. (да не съм пропуснал нещо, че някое време не влизах:)

mito_kupona:
Последните няколко дни се занимавах с фенерчетата на Акула и резултата е нулев. Диодите светят 10-15 секунди без захранване и процеса затихва закономерно. Това, което казва Акула в клипа е пълна лъжа и заблуждение. Направих схемата едно към едно и тръгна от раз. Генератора със SN 7414 честотата е от 130 до 550 херца с така дадените елементи на схемата. Неговата честота на клипа е 423 херца, но с моите ферити феромагнитен резонанс на тази честота не се получи, честотата на моите ферити се оказа мнооого по-висока, пробвах със 5 различни от ТХО от старите телевизори, остана да пробвам с траф със железна сърцевина. Какви токове трябва да текат в трансформатора, за да загрява и от там да се получава грешка и фенерчето да спира, питам аз, когато в трафа текат токове от порядъка на милиампери, даже при настройките консумацията е нула.
   Акула ни води в заблуждение и със самите осцилограми и с обясненията си. Премълчава явно най-важното, но мисля, че ще го разконспирирам. На неговите осцилограми на колектора на транзистора се вижда леко изкривяване по средата на импулса, а това се получава, когато нещо товари първичната намотка, но в същото време ясно се вижда, че вторичната на трансформатора не е навита и има само една намотка. Пълна мистика.....

GMG:
   Така е Мито, трудно се намира ферит с 'ниска' рез. честота ;)
Случайно моя го копнах от един Електрон 318 мисля беше
  Те и транзисторите от онова време 'стават', а днешните....са с 'друг' силиций ;D
Не бързай да обвиняваш, това е грях.... просто момчето е Гений!
Схемата на 'преръйвателя' е тествана и сега я лепя, там пак ли е мистика Мито?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия