Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Може ли газова отоплителна печка на водород?

(1/4) > >>

Strashimir:
Колеги,

с интерес следя всичко което се пише за електролизата и използването на водорода като гориво за отопление. Изключително съм впечатлен от двете демострирани с видео горелки работещи на водород. Затова имам следния въпрос (може би лаически):

Може ли изхода на електролизера да се съедини по някакъв начин с обикновена газова печка, която по принцип ползва пропан-бутан за да гори. Понеже изобщо не съм наясно с пропан-бутана (вискозитет, налягане, разпръскване, запалване), както и с водород-кислородния газ от електролизата се чудя, ако се вземе една малка плочка за отопление (от тези дето се монтират директно на газова бутилка) и се подключи към изхода на електролизер какво би станало?

Моля вещите колеги да коментират тази идея, която вероятно не е нова, но аз поне във форума не съм я срещал.

ppankov:
Колега,
ще стане - спира се въздуха само, някъде по форума с mi68 сме го коментирали :)

ppankov:
NRG,
за съжаление си ужасно прав, дори само при концетрация от 5% може да се случи непоправимото  :(

miromad:
Виж тук http://churapcha.com/forum/17-80-1 колега. Има две клипчета и една схема, които трябва да се видят. Този човек използва водород за отопление. Схемата, която е дал, е много лесна за изпълнение, но не знам колко е надеждна (визирам безопасността при използването на водород за отопление). По-компетентните да се изкажат по въпроса.

vitan:
Дори Брауновия газ, ако е замърсен с друго нещо е избухлив! Факт.

Аз лично не бих си играл с водород. Той пък още повече!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия