Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

<< < (19/24) > >>

koce93:
Това го знае всяко хлапе, от лицето на отвора на тръбата изваждаме лицето на разреза на сърцевината.

Geri:
Абе и аз знам че така се изчислява  :), но Тони твърди че има грешка. Аз затова го питах как го е изчислил. А след това Тони твърди, че това лице е 30% от кубатурата и за диаметъра (2*r) се получават странни стойностти.  ???

mzk:

--- Цитат на: svetlio в Февруари 06, 2008, 05:59:21 am ---
--- Цитат на: svetlio в Февруари 02, 2008, 12:33:34 am ---Здравейте на всички! Снощи открих вашия сайт и смятам, че е полезен и интересен.От скоро се интересувам от GEET, но не съм много наясно с някои подробности. Имам един конкретен въпрос и го задавам точно в тази тема, защото все пак в нея говорим за вече осъществен проект и то от българин, за което го поздравявам най-сърдечно. Въпроса ми е, освен сместа от гориво и вода, нужно ли е да се подава и основното гориво, например бензин? Или след стартирането на двигателя подаването на основното гориво се преустановява и той се задвижва само от споменатата смес? За първи път разбрах за GEET от филма "Free Energy.The Race To Zero Point". Според обясненията във филма излизаше, че се задвижва само от сместа, а след като четох някои от темите тук, останах с друго впечатление.Ще се радвам да прочета вашите отговори. Благодаря!

--- Край на цитат ---

Ееех, тъкмо да се зарадва човек на хубавия сайт и услужливите хорица в него и веднага се натъква на българското. Толкова разбирковци, толкова формули, а дори един от божественните не се смили с едно изречение да отговори на низшия постосмъртен от оная планетка "Земя" и неговия жалък въпрос!

--- Край на цитат ---

http://mazeto.net/geet.htm

Двигателят на филма, който си гледал работи *само* на газа от реактора (който е смес с вълеводородно гориво). В автомобил е най- лесно да използваш реактора като добавка към горивото, защото двигателят работи на различни и бързоизменящи се обороти. Т.е. там го слагаш като обогатител след входящия колектор.

Ако ще правиш генератор на електричество- можеш да пробваш директно с реактора.

Тази информация не е от личен опит, а от прочетното в интернет.

ПС: след като си гледал филма The Race To Zero Point- защо просто не върна кадъра и не погледна как точно върви там?

Или защо не потърси в google или youtube  за филмчета на двигатели с Пантон?

И въобще, след като си захванал този проект, очакваш ли, че винаги като имаш затруднение, тук ще има някой когото да питаш и веднага да ти оговори? - Определено не!

Трябва да проявяваш самоинициатива и въображение. Цялата информация е налична.

svetlio:
Благодаря ти за отговора, mzk. Гледах доста филмчета и в гоогле и в youtube, а и на други места. Навсякъде използваха само газът от основната смес, затова се озадачих от видяното тук, но с твоя помощ разбрах, че проблема е в менящите се обороти. Още веднъж благодаря!

Тони:
 Днес разговарях с инж. Христо Бъчваров, който предлага плазмени запалвания с продължителност на инпулса 1.2ms. Твърди, че вече има и американски патент. Идеята беше да се монтира с GEET и да се спре бензина. Някой от София наема ли се да го провери този сервиз дали наистина прави това.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия