Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

<< < (20/24) > >>

Тони:
 От София е "Интер сервиз" Христо Бъчваров 0899534674  500лв. продава за вграждане с делко. А за бездистрибуторно запалване плюс 30лв. за диод/30кV/ за цилиндър. Притеснява ме едно: http://picts.atspace.com/index_files/Page367.html
1. В страницата пише времето на изкрата се удължава до 1.2ms а на мен ми каза 3ms
2. Тока към свеща 0.8-0.12мА а на входа 1.8-1.9А
3. Към свеща твърди, че се подава 30кV и се развива 3000 градуса а свеща не се разрушава
понеже било за кратко

sheki:

--- Цитат на: Тони в Февруари 21, 2008, 10:07:50 am --- От София е "Интер сервиз" Христо Бъчваров 0899534674  500лв. продава за вграждане с делко. А за бездистрибуторно запалване плюс 30лв. за диод/30кV/ за цилиндър. Притеснява ме едно:http://picts.atspace.com/index_files/Page367.html
1. В страницата пише времето на изкрата се удължава до 1.2ms а на мен ми каза 3ms
2. Тока към свеща 0.8-0.12мА а на входа 1.8-1.9А
3. Към свеща твърди, че се подава 30кV и се развива 3000 градуса а свеща не се разрушава
понеже било за кратко

--- Край на цитат ---

ако консумирания ток е 1,9А на 12в са около 23вата .. а на 30 киловолта 0,0001А са 3 вата което ми се струва напълно вероятно като стойности .. в един pdf файл някаде разисквахме едно запалване ..  и мисля че има същия ефект, към всяка свещ посредством високолволтов диод се свързва източник на напрежение с по -  ниско напрежение  110v , така когато преминава високоволтовия импулс предизвиква и разреждане на по - ниското напрежение което освобождава много повече енергия

getca:
Привет на всички във форума.
Темата е много интересна и ще става все по-актуална в обедняващия на енергийни източници свят. Отделен въпрос е огромното замърсяване на атмосферата и последиците от това. От около 5 г. карам колата си на пропан-бутан, не само защото е по-евтино, но и ДВГ работи по-ефективно и замърсява по-малко. Правил съм много експерименти за усъвършенствуване на газовата уредба, но напоследък цените хвърчат нагоре и взех сериозно да се замислям. Успешната репликация на реактора GEET ме ентусиазира и започнах да се ровя и да събирам информация. Поздрави на Joro за успеха. Това е ценен опит по пътя на масовото приложение на реактора. В темата прочетох коментари за плазменото запалване на инж. Бъчваров. От доста време се занимавам с експерименти в тази област и мога да кажа, че не е много лесно да се получи плазма между електродите на свещите. При ниски обороти (~800-1000) е нужна искра с продължителност 6-8 мс минимум и е нужно напрежение 3-4 кВ за поддържане на дъгата. Имам реализирани прототипи, които постигат това като продължителността на искрата се управлява от оборотите на ДВГ. Много е важно също разстоянието между електродите и тяхната форма. Оказва се, че сферичната форма е най-добра, но не се произвеждат, въпреки, че има такъв патент. За мен комбинацията на такова запалване с реактор GEET, работещ на пропан-бутан и вода би била нещо чудесно.

getca:
Здравейте, няма проблеми със схемата. Само ще ми трябва малко време да я изровя от бумагите. Оригиналната схема е руска с доработки от мен. За да се реализира на практика трябва човек да е запознат поне малко с импулсни захранвания. Накратко представлява еднотактен блокинг-генератор преобразувател 12-300в постоянно напрежение, което зарежда натрупващ кондензатор. Целта е при резонансен разряд през запалителната бобина да се получи мощен запалителен импулс с много стръмен фронт при което се елиминират утечките в свеща. Интересното е, че разрядът е променливотоков за разлика от устройството на инж. Бъчваров. След изчерпване на около 2\3 от заряда на кондензатора се включва волтодобавка, която поддържа плазмата между електродите на свеща. Карах доста време един Москвич-412 с такова запалване и оптоелетронен датчик в делкото. На газ даваше по-нисък разход от бензин. Единствения проблем е, че се товарят кабелите и лулите на свещите и трябва да се сменят с качествени такива. Предимството на плазменото запалване е, че ДВГ може да работи с обеднени смеси без загуба на мощност, даже напротив.

mzk:

--- Цитат на: getca в Март 11, 2008, 10:46:43 am ---Здравейте, няма проблеми със схемата. Само ще ми трябва малко време да я изровя от бумагите. Оригиналната схема е руска с доработки от мен. За да се реализира на практика трябва човек да е запознат поне малко с импулсни захранвания. Накратко представлява еднотактен блокинг-генератор преобразувател 12-300в постоянно напрежение, което зарежда натрупващ кондензатор. Целта е при резонансен разряд през запалителната бобина да се получи мощен запалителен импулс с много стръмен фронт при което се елиминират утечките в свеща. Интересното е, че разрядът е променливотоков за разлика от устройството на инж. Бъчваров. След изчерпване на около 2\3 от заряда на кондензатора се включва волтодобавка, която поддържа плазмата между електродите на свеща. Карах доста време един Москвич-412 с такова запалване и оптоелетронен датчик в делкото. На газ даваше по-нисък разход от бензин. Единствения проблем е, че се товарят кабелите и лулите на свещите и трябва да се сменят с качествени такива. Предимството на плазменото запалване е, че ДВГ може да работи с обеднени смеси без загуба на мощност, даже напротив.

--- Край на цитат ---

Ако може да работи с обеднени смеси може да се използва минимално количество водород за пълно изгаряне. Един прост електролизер с няколкостотин вата може да докара 1 литър газ за минута, което според мен ще е достатъчно като добавка. Освен това мисля, че ще предотврати и детонации, т.е. освен, че е обеднена ще се повиши октана като цяло.

Ако не се лъжа водородът веднага след като постъпи в цилиндъра и го изпълва цялостно, така че веднъж запален, ще възпламени и капчиците бензин. Това му е идеята.

А иначе може и с водна пара, но не искам да размивам допълнително темата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия