Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

<< < (18/24) > >>

koce93:
Мисля, че r-47мм. ми се вижда много, диаметъра става 94 мм.
Тук го дават 8мм.
Ето и още една схема:

Тони:
Имате грешка 2r+2 цялото на квадрат.Ако захранваш двигателя през реактора ти трябва обем

Geri:
Здравей Тони.
Много ме заинтригувахте с темата за Ендотермичния реактор.
Обаче нещо не ми стана ясно. Аз по принцип съм математик, а всичките формули и уравнения които се показаха ми докараха болки в корема от смях. Не ми стана ясно лицето или обема на светлият участък търсите? Предполагам, че е обема. При това положение как получаваш, че обема на този светъл учатък ( каква геометрична фигура е той според теб ?????) е (2*r+2) цялото на квадрат. Моля за малко повече подробности ако не те затруднявам. ;)

Тони:
Просто е! Единият радиус е с 1мм по голям от другия. Търсиме лице, за какво ни е обем. 

Geri:
Здравей Тони,

ОК, разбрах едно нещо - все пак е напредък  ;D: Търсим лице! Това е лицето на светлия участък (разстоянието между ос на реактора и тръба).
По каква формула си изчислил лицето, защото тази която аз използвам дава странни резултати. Фигурата, чиято площ търсим от горе посочения чертеж на "bat_rado" ли е?
Сигурна съм, че е нещо супер елементарно но явно не можем да се разберем. ::)

С уважение
Гери.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия