Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone
Вартбург353W с GEET Pantone
bat_rado:
Здрасти Тони, и аз мисля че разстоянието между тръбата и стоманената пръчка е някаква функция от дължината на пръчката. Ако можеш да дадеш и няколко примера от твои експерименти, мисля че ще е интересно да се изведе тази зависимост.
Тони:
За бензинов двигател /без система G/ 28-30% от кубатурата трябва да е лицето на светлият отвор в реактора.А дължината около 30см.
bat_rado:
Тони извинявай за въпросите, но нещо не разбрах. Под лице на светлия отвор какво разбираш? Лицето на сечение на стоманената пръчка ли? Това си е кръг.
Ако примерно имаме двигател с кубатура 1000 куб.см. 30 процента са 300 кубика.
И аз поне така разбрах: 300=2.r.r (Pi=3,14, r-радиус на кръга) и от там r се получава корен кв. от 300 върху Pi.
r=sqrt(300/3.14)
Тони:
М/у оста и тръбата остава разтояние 1мм/светъл отвор/.Лицето на този отвор в кв.мм. е равно на 28-30% от кубатурата на ДВГ/не се отнася за системата G/.
bat_rado:
Незнам с тези мерки нещо се обърках. Имаме 30% от обем на двигател, което е равно на лице в кв.мм. Прикачвам една снимка ако можеш да ми кажеш къде има грешка при разписването на това съотношение ще съм ти благодарен.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия