Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

<< < (15/24) > >>

Joro:
Трябва да потърсиш в линковете към френски сайтове. Те имат вече готови разработки. Може да попаднеш на автомобил със сходни параметри като Tipo.
http://perso.wanadoo.fr/quanthommesuite/RealPMCPantone.htm

bat_rado:
Да мерси за съвета :) Доста голям форум имат с много разработки :)
Интересното е кой тип изпарител - газов или с антифриз е по-успешен. От една страна газовият (с изгорели загове да го грееш) има по-голяма динамика, поради по-високата температура от изгорелите газове, но е по-сложен за управление. От друга страна използването на антифриз в изпарителя, чрез двойно дъно или серпентина май е по-линеен, но пък трябва повече време докато се достигне желаната температура. А и до колкото знам разботната темепратура е около 80 градуса.
Може ли да ти задам и няколко въпроса по управлението на цялата система.
До колкото разбирам реактора трябва да се пусне след достигане на необходима температура в изпарителя, и да се спре преди спирането на двигателя, за да не останат водни пари в системата. Има ли нещо такова?

Тони:
Аз използвам при мерцедеса подгряване с антифриз, но входния въздух към изпарителя също
подгрявам чрез серпентина навита около единия колектор. А за сметката е направих по следния начин:
1. 30% трябва да ти е подаването на пара/реакторен газ/
2. Смятам площа на смукателя
3. Правя фланец с плавно стеснение 15% и там вкарвам реакторната газ

bat_rado:
Май така като гледам първо ще изровя старата водна помпа, тя е с бензинов двигател, и на нея ще направя първи опити.... Само трябва да се сетя къде е  ;D
А един друг въпрос имам. Как задържате сърцевината на реактора (стоманената пръчка) да не се лашка напред назад?

Joro:
Правят обикновено пъпки с електрожен, за да я фиксират в тръбата. Има снимки-http://pagesperso-orange.fr/quanthommesuite/imagesreal05/aut9bxmoteumini.jpg

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия