Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

<< < (22/24) > >>

sheki:
много впечатляващо наистина, как се справя варбурга с паленето трябва ли да се чака да загрее?

Joro:
Тъй като реактора сега е много добре топлоизолиран процесите са много по-ефектни. Преди се получаваше силен конденз в горната част, което намаляваше скоростта и ефекта на изпарение. Сега само в началото тръгвам на смукач, понеже сместта е силно обеднена и без смукач не мога да тръгна на първа. След това всичко се нормализира, дори оборотите се качват чувствително и затова ги регулирам с лостова система, която видях на един от френските сайтове. Пръчката е от качествена неръждаема стомана- казаха ми, че е 425. Тръбата на реактора също. От форума на yahoo групата на GEET ми казаха как да определя дължината на тръбата с компас. В началото, оста се оставя малко по-дълга. Както е известно, двигателя работи около 20 мин за позициониране, след това оста се демонтира и по дължината и се прекарва компас- там където стрелката се отклони оста се отрязва и се монтира обратно. При мен стрелката се отклони едвам, но аз я отрязах точно там- сега оста ми е с 3 см по- дълга от преди. Друг проблем, който се появи преди- от високата температура целият реактор се деформира-затова трябва да е от по-дебела стомана.
 http://tech.groups.yahoo.com/group/VortexHeatExchanger/- в този форум са категорични, че тръбите и оста трябва да са от неръждаема стомана. Като демонтирах стария реактор - вътре беше задръстен от ръжда, която пречи на скоростта на парата. На Мерцедеса, който взех, монтирах воден инжектор и едноклетъчен електролизер- тъкмо се зарадвах на резултатите, тъй като свалих разхода от 18-20 на сто до 9 на сто, когато го разбиха и ми съсипаха целия труд...
много скоро заминавам на работа в чужбина и засега прекратявам опитите. На всички вас Ви пожелавам здраве и успех!!!

porsche_power:
След дълго отсъствие поради един човек в този форум, пък и поради моя лична преценка се появявам сега защото вече се чувствам по-готов да встъпя в експерименти, защото вече имам мой личен автомобил- Ситроен Ах 1.1 бензин, с карбуратор от Фиат Панда 750, който ми е идеален за експеримента, изчетох всички нови материали за електролизерите и всичко останало. Идеите ми се струват много по-добри от геет.
Все пак желая да ви информирам, че откакто съм студент в ТУ-София се запознах с колега, който тввърди, че негов комшия на селото му си е направил Москвича с реактора на Пантон, но с една съществена разлика. Без да го загрява а само съдовете, в които разполага бензина и водата(20% бенз и 80% вода), само те се подгряват. В реактора е вкарал метална пръчка която е чисто и просто сърцевина на електромагнит(дефакто всичко се свежда до прословутото намагнитване на пръчката). По думите на колегата ми на ауспуха са се образували ледени висулки, точно както четох и в материалите на беинса.инфо.Също така Москвичът, почти можел да работи само на тази ситема, но проблема бил, че когато прекъсва притока на бензин, мотора рязко губел мощност и глъхнел. Това е което аз научих, а относно редуктора на бензинопровода на Жоро на Вартбурга ако имаш предвид намаляване на дебита към карбуратора може и с рециркулация към резервоара да не се товари помпата която и без това си работи постоянно заради вакуума под буталото на 3ти цилиндър. Успех и @алтиум дано нямам правописни грешки, че не ми се занимава да споря за глупости

porsche_power:
Да... именно    и аз това се чудех за загряването, но така или иначе с геет не може да се премине само на водород. Аз си го обяснявам с това, че винаги заедно с водата се добавя някаква горима маса(въглеводород), която също се изпарява. Следователно ние не правим нищо друго освен да изпарим водата, да "разклатим" връзките и с кислорода през магнитната пръчка(както четох в други публикаций за електролиза) и когато постъпи в горивната камера бензина(или друг източник на въглеводород), който изгаря с температура около 1800 2000 градуса разцепва водните молекули, намиращи се във вид на пара и те мигновено изгарят отдавайки енергията си(водата се разлага на Н и О при 1000 гр.). Така си обяснявам аз процеса който се осъществявя и наистина досега никъде не прочетох, че реактора се използва само с вода абсолютно никъде. Сега някой да не каже: "ааа как ще изгаря с 2000 градуса, невъзможно"
възможно е, защото тази топлинна енергия мигновено се отдава. Eдна част за разширение на газовете в горивната камера и извършването на работния такт, друга отлита с изгорелите газове, които на изходния колектор са поне 300 градуса а трета се отдава на охладителната система

porsche_power:
Да и аз четох, че се получават нови въглеводороди тъй като се получава крекинг на въглеводороди според @гого55 от форума, така че това също не е изключено като вариант.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия