Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Температура на въздуха при различни налягания?

<< < (2/3) > >>

mzk:

--- Цитат на: "venvel" ---Някой гледа ли филма за автомобилите задвижвани със сгъстен въздух - тук във форума има линк.http://www.vbox7.com/play:58a91849
  И да каже накратко какъв е принципът, че хич не се оправям с англииския.
--- Край на цитат ---

Помпат 300 атмосфери в една бутилка и после се движат. Това разбрах аз като го гледах преди време. Показваха и някакъв мотокар като че ли, но има и още неща. Не знам дали не се използва и гориво. Ако някой разбира повече и аз ще съм благодарен да науча още.

ПС: ако сгъстения въздух се ползва самостоятелно дали не може да се вкара отново в бутилката ако на нейния вход има един възвратен клапан и с помощта на електрически компресор не се напомпа обратно? Дали ще е прекалено енергоемко?

venvel:
Атмосферен въздух под високо налягане + водни пари + яка искра = автотермия!!! Така ми се иска да е, но не знам.
Относно въпроса на mzk. Всеки двигател има степен на сгъстяване - за бензиновите е по-малка за дизеловите по-голяма, но тя в никакъв случай не може да бъде 400 пъти!!!. Това 400 (бара или атмосфери) означава според мен налягането върху буталото в момента на възпламеняване на горивото. Даже ми се струва, че е малко-чел съм за 2000 ат. ако не се лъжа.

venvel:
Извинявам се ако съм заблудил някого. Това са данни от Учебник за водачи категория „В”:
-   степен на сгъстяване-отношението на пълния обем на цилиндъра към обема на камерата на горенето 8....9.....11. Числата важат за бензинови двигатели.
-   при движение на буталото от ДМТ към ГМТ обема на работната смес намалява толкова пъти колкото е степента на сгъстяване, но забележете-налягането се повишава 10 до 15 и повече пъти, а температурата достига 427-527 оС. (тези цифри вероятно важат за степен на сгъстяване – 8 до 11, а при 20 и нагоре !!!!)
-   и накрая при запалване на сместа – налягане от 40.105  - 60.105  паскала = 40 - 60 бара = 40 - 60 атмосфери и температура от 2230 – 2580 оС.

jantar:
:)
100 000 паскала = 100 килопаскала =  1 атмосфера

venvel:
Нали разбирате, че 40.105 означава 40 по 10 на 5 степен = 4 000 000 паскала = 4 мега паскала.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия