Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Температура на въздуха при различни налягания?

<< < (3/3)

jantar:
Вече го разбрах
:)

hristow:
Това филмче за въздушния двигател и аз съм го гледал и като се замислих мисля че има резон в цялата работа. На четиритактовия бензинов двигател незнам точно колко му беше кпд то ама май не беше много.На всеки 4 имаш един работен цикъл и да не говорим колко губим като топлина, докато при въздушния двигател нямаме празен ход, представляваше цилиндър с бутало като и двата края този цилиндър можеше да се пълни с въздух и фактически буталото работи без празен ход. Остава да се сметне само колко ще струва енергията за компресиране на въздуха за 10км примерно и да се сравни с цената на сегашното използвано гориво.
  А това за водната пара в аспуха е много смешен момент :lol:  :lol:  Едно време и аз мислех да си връзвам 2 НУРСа под жигулката ама добре че не го направих :lol:

jantar:
Хубаво е да не се бърка ауспуха с реактивния двигател
нали?
;)

hristow:
Мога да ви кажа колко е налягането в цилиндрите на опел рекорд 2300 куб. дизел. Като се махнат дюзите и се върти на стартер в цилиндрите се получава компресия между 28-33 атм. ако двигателя е в час. Ако е 20-22 вече не пали. При бензинови двигатели съм мерил между 7-10 на жигулката и около 14 на опел.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия