Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА

<< < (19/39) > >>

gotiniq7:
Говорих с познат, който произвеждаше аудио усилватели, миксери и т.н. с марката "bulsound" после "valdan" , както и да е работилницата му бездейства, а има капацитет за производство. Струг, фреза, машина за огъване на ламарина и много практика с електроника. В момента се занимава с импулсни захранвания по поръчка. Обясних му в общи линии за какво става въпрос, и той прояви интерес за производство, но е скептичен към самото устройство. Каза следното за самозахранването - Искам да видя един час захранване на 2 кв калорифер в автономен режим, ако всичко е точно подписваме договора и няма грижи.

half:
ОТ:     

ПОЛУЧАТЕЛ:     info@inkomp-delta.com + X

ТЕМА:     Здравейте:))) Похвала относно изобретението Ви Браво!!!

ДАТА:     29.10.2009 20:31

принтирай

Здравейте,  искам да се запознаем ако може.
Казвам се ....инженер съм Фамилията ми е .....
 В момета съм безработен . Видях саита Ви  Въпреки че съм невероятно взискателен за някой работи   в живота  мисля е  заслужавате огромна похвала за устройството си.  Не изключвам да си купя едно. Няма да съм вечно безработен....
За мене какво да ви кажа аз мога да опитам да се представя с  участието си в  ето този сайт
www.......org Там съм с ник .... но си ми казват .... Ако ще ви е интересно разгледайте постовете ми те са в Bulagrian Insighnt. Там са поставени интересни идеи от юзерите @Harwey, @OC @CC, @Magliwynn...
Уточявам тези неща защото искам не само да прочетете но и да се убедите че може би  макар и далеч от постижението Ви  аз участвам активно в форум с насоченост  която вероятно е била някога   и   с Вас. Искам отново да подчертая Браво  страшно сте  успели  ако  така да се каже не  сте и най напред в света  в момента в тази област.
Бих искал да се запознаем да се видим да разгледам нещата Ви  Имам нужда от личен контакт с Вас. Ако не възразявате.
Благодаря за всеки отговор.
Простете ако ви се е сторило че съм писал незначими и неуместни неща.Тая сфера ми е голяма тръпка  и е възможно да  съм се поувлякъл.
Поздрави.... България
Р.С научих за вас от форума www.mazeto.net

ОТ:     

ТЕМА:    ..... захранване

ДАТА:     30.10.2009 17:37

Здравейте искам пак да Ви питам (изчетох всичко  за вашето изобретение в беинса инфо сайта)
Може ли  на базата на Вашето изобретение да се направи захранване за робот .... който е в музей в ....Моят приятел .....който е правил експонатите в музея  си   ме подсети някак си да Ви питам трябва да е мощно устройството около 20 вата  Извинете за безпокойството.  Радвам се че има българин  който е постигнал такава огромна  идея  лелеяна от мнозина в света .Похвалих Ви пред неколцина хора които разбират от тази техника в  известен смисъл. Благодаря за всеки отговор.Те са впечатлени  А на репликата че може би се бъркате щото  може греш
 о  да отчитате честотите  аз им отговорих че според видяното от мен очевидн не се бъркате и че работите Ви са  успешни  Моят познат .....  е много начетен човек  и  аз бях щастлив да му съобщя за Вас. и Вашето изобретение.
Надявам се да ми отговорите видях в Беинсата че  пишете  много учтиво и възпитано  и сте търпелив човек .Бог ми е свидетел че искам да си направя такова нещо   и да го разбирам как става. Ние в Физь.ком много се трудим  но за сега безуспешно но знаем  че е възможно а вашият  клип направо ме издигна в очите на моите приятели зад граница много Щастлив съм че българин  е направил такова нещо Наистина!!!   

ОТ:     

ТЕМА:     Г-н Валери Иванов, може и да сте създали нещо хубаво но какво лошо имаше в това да ми отговорите?

ДАТА:     03.11.2009 00:57

?
Жал ми е за Вас
Изчетох постовете ви в Беинса в Скиф  и къде ли не държите се така сякаш наистина сте създали нещо, а сте като кучето на сламата ни я яде ни я дава.. . на колкото писма не ми отговорихте толкова цирея на гъза Ви да поникнат.
искахме с ваша помощ един робот да накараме да проходи Робко 1 Ама не би .Надменноста Ви е противна и показателна.
Никак не ви завиждам, просто ме отвратихте .
дано поне устройствто Ви  е полезно в някоя област че много камбани бихте ...по целият свят.   

ОТ:     Waleri Ivanov <info@inkomp-delta.com> + X

ПОЛУЧАТЕЛ:   

ТЕМА:     Re: Г-н Валери Иванов, може и да сте създали нещо хубаво но какво лошо имаше в това да ми отговорите?

ДАТА:     03.11.2009 08:48

Уважаеми г-н....
аз съм човек с разклатено здраве. И в момента просто боледувам. Едва вчера отворих пощата си и видях Вашите писма.
Съжалявам, че не съм добре със здравето. Нямам вина, че сърцето ми изнемогва. Съжалявам, че съм Ви разстроил и разочаровал. Не Ви се сърдя. Прощавам Ви. Навярно сте млад и нетърпелив човек. А аз правя каквото мога и каквото ми е по силите.
За едно сте прав - не ми завиждайте, щото и на идея си нямате какво ми е!

С уважение:
  Валери Иванов
www.inkomp-delta.com
vid@inkomp-delta.com
info@inkomp-delta.com
inkomp@abv.bg

Уважаеми колеги,
Това е част от "уважението", което получавам тук, в Родината. За какво говорим?!
Съжалявам, но не съм и учуден, още по-малко пък изненадан. Представяте ли си какво беше разочарованието ми? Отварям пощата с намерението да му отговоря, да видим кога ще мога да направя така, че да се срещнем, да му напиша нещо, което да му вдъхне смелост и увереност. Вярно, не мога нищо да поднеса на тепсия, но все пак...
Е, ще го преживея някак. Но все пак, жалко.

По отношение на това, което се обсъжда. Да, мога да ви поздравя!  ;)
За съжаление няма как да обсъждам с вас тази тема, по напълно разбираеми причини. Но мисля, че дори и това, което е получено от мен като информация, за умния е предостатъчно!
Желая ви успех!!
На всички, които могат да се считат мои приятели!
 :-*

teofilius:
БЛАГОДАРЯ!

varvarin:
Здравейте,

Продължавам опитите с ИНКОМП. Правих тестове директно със сериен резонанс на входа и паралелен на изхода съответно изходната честота е 2 пъти входната - 100 херца. Няма диоди и тиристор входния кръг е директно към захранващия трансформатор. На изхода добре - 15 вата на входа зле - 75 вата най малко, съответно горещи намотки и кондензатори. Тъй като работата на ИНКОМП е тясно свързана с тази на магнитните усилватели ще пораздъвча отново темата. При магнитните усилватели управляващата намотка е с голям брой навивки а работната се оразмерява спрямо напрежението на захранващия източник. Усилването по мощност на тези усилватели е пропорционално на отношението на броя навивки на управляващата към работната. Увеличаването на навивките на работната намотка води до увеличаване на нейната индуктивност, вседствие на което усилвателят става по инертен.
С други думи казано колкото е по голямо е усилването толкова по инертен е усилвателя. В нашия случай инертността е фатална тъй като ние искаме да отклоним потока на магнита с максимална скорост и минимален разход на енергия. От друга страна използването на намотка с по малък брой навивки ускорява изместването на потока, но намалява коефициента на усилване  до много ниски стойности. Освен това след достигане зоната на насищане топлинните загуби в намотката нарастват с квадрата на тока и е ясно че няма да получим нищо повече на изхода.За намаляване инертността на магнитните усилватели в практиката се прилга дълбока положителна обратна връзка с допълнителна намотка която е навита заедно с управляващата, но е с по малък брой навивки (от порядъка на работната) и се захранва през изправител от изходния ток през товара. Това повишава бъзодействието на усилвателя многократно и при стойниости на ПОВ над 1 усилвателя преминава в тригерен режим. В нашия случай нещата стоят малко по друг начин. Тук нямаме изходен ток докато нямаме бързодействие тъй като изходното напрежение е пропорционално на скоростта на изменение на магнитния поток. За целта обаче може да използваме входния управляващ ток като го прекараме през товара. По този начин управляващите намотки стават две - една с малък брой навивки през която подаваме тока към товара и една с голям брой навивки която включваме паралелно след диода. По този начин обратната връзка действа преди управляващата намотка. Прикачил съм схема на идеята, стойностите са със символично значение просто за онагледяване на нещата. Намотката S2 е с малък брой навивки съотвтно ниска индуктивност и при достигане границата на насищане на магнитопровода енергията се отлага върху товара вместо върху намотката. Оттук нататък за достигане на дълбокото насищане се включва намотката S1 (би трябвало да я пусна през диод и тример, но това ще покаже практиката), която е с голям брой навивки и малък ток през нея. Индуктивността и в този момент ще е нищожна тъй като сърцевината е вече в точката на насищане. След прекъсване на управляващия ток магнитния поток ще се върне обратно със максимална скорост, формирайки липсващия полупериод през товара. Мисля че това са двата генератора на напрежение за които беше споменал Валери в свои стари постове. Моят шунт е с една намотка, като за начало ще пробвам с един понижаващ мрежов траф като го използвам за шунт с обърната на 90 градуса макара. Ако няма резултат ще пренавивам шунта, ако има ше навивам магнитопровод за електрожен :)

Коментарите са добре дошли.
Поздрави на всички!

getca:
Здрасти, колега varvarin...

Дълго време те нямаше на хоризонта и помислих, че вече си подкарал свободната енергия и си тръгнал за патент... ;D...шегувам се...Та, на въпроса, що ми се струва, че бягаш встрани от пътеката, нали беше докарал осцилограмите горе-долу. Още малко ти трябваше, но...няма лошо...важнен е мерака да станат нещата. Така, сега ще се опитам да обобщя няколко важни неща от писанията на Валери по форумите.

- Управляващ LC кръг и работа на захранващия диод в отсечка или управление момента на включване на тиристор;
  - Работната точка на комутатора е около чупката на B-H кривата или малко след нея;
  - 90град. дефазиране на изхода спрямо входа, предполагам за намаляване на влиянието на Ленц реакцията;
  - Около 3-4 пъти по-голяма полюсна площ на ПМ спрямо основната сърцевина;
  - Комутаторът е с намотки на двете рамена за равномерно разпределение на потока и сечение 2 х основното;
  - Управляващите намотки са свързани НК-НК при еднаква посока на навиване, защото само така може да има индукция от връщане на потока на ПМ по думите на изобретателя. Потоците в управляващата сърцевина са противопосочни и еднопосочни към основната;
  - Трансформаторен ефект, защото с увеличаване на изходния ток се увеличава и входния. Тук се твърди, че на изхода не може да има по-голям ток от входа, хмм... ???...единствената  причина може да бъде чичко Ленц сполед мен.

Ако позволиш няма да се съглася с твърдението ти за Кус на магнитните усилватели, който зависи основно от стръмността на B-H кривата, аналогично на характеристиката на биполярен транзистор например. Справка...http://forum.mazeto.net/index.php?topic=474.0...руската книжка, стр.18-19... ;). Така че голямо усилване може да имаме със стръмна, почти правоъгълна хистерезисна крива, сравнително малък брой управляващи навивки и съответно малко Nраб/Nупр. Затова сърцевините на МУ се правят от пермалой с голяма магнитна проницаемост, над 10000. Това е начинът да се минимизират енергиините разходи за насищане, а ПОВ няма да ти помогне, защото черпиш от захранването пак. Пробвал съм да върна от изхода, но ефектът е минимален поради реакцията. В крайна сметка виждам два пътя за увеличаване на ефективността - управляваща сърцевина с голямо мю и намалена реакция на изхода. При дългото ръчкане на МЕГ-а установих, че изходът е по-важен, а как да стане ще покаже само експериментът... :)

Поздрави...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия