Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
half:
Токът след "Грец" ще е по-малък от този на входа на токоизправителя. Но това няма значение. Дори и "привидно" измерената мощност на изхода няма да е по-голяма отколкото на входа. Факт! А, сетих се!! Преди година или две в някакъв форум един "специалист" обясняваше как чрез токоизправител може да се получи повече енергия на изхода, отколкото на входа... Дори "лекции" като че ли беше започнал да публикува по въпроса... Както и да е. Има достатъчно литература и дори учебници по въпроса за еднополупериодният токоизправител с капацитивен товар.
Истина е, че щом един се е сетил със сигурност ще се досети и друг. Е, все някой ще е пръв досетил се! Няма как. Но не това е най-важното според мен. Важното е, че всичко това е вече реалност. То е сред нас. Ето, това ме кефи най-много!!! И никой нищо не може да направи срещу него. И мисля, че Теофил е прав, като пише, че всеки трябва да се опита, стига да има някакви умения. Далеч съм от мисълта, че нещата са толкова прости, колкото се опитваме да си ги представим. Никак даже не са прости! Защото ако бяха толкова прости... нямаше сега да тормозим клавиатурите на компютрите си. Явно не са прости тези неща, въпреки, че изглеждат елементарно. Нека не забравяме, че години наред в БАН например, както и в Руската АН, а също така и на много други места на много високо научно ниво се е работило и се работи по този въпрос. Теоретичните разработки сочат, че такъв един процес е възможен. И едва ли в тези организации липсват "просто добри инжинери с елементарни елтехнически умения" Та нека не омаловажаваме нещата и постиженията ей така, с лека ръка. Това си е чиста проба откритие, пробив в науката. Това ще промени из основи много неща, които до сега се тълкуват и разбират по един определен начин. Както и преди писах, поставени са основите на нов етап в развитието на човешката история, така, както бе с парната машина, братята Райт и... атомната бомба, за съжаление... И отново, за съжаление, аз нямам нито времето, нито възможностите да правя подобни експерименти, а и не виждам особен смисъл за мен. Аз просто знам, че това е така, изхождайки от видяното. Но нали и сега всеки се мъчи да си направи дори и най-прост детекторен радиоприемник?! Тук е удоволствието да създадеш нещо сам, доказвайки на себе си, че имаш и ти нещо в главата си. Нали си спомняте (е, някои само ) че навремето имаше една поредица "Радиото ли?!... Че то е много просто!" Та така и сега. Въпреки, че съвсем не е просто, но защо да не опитваме?!
getca:
Здравейте...Напоследък виждам се отпуши темата за МЕГ-а. Проблемът е обаче, че само си говорим, а няма практически резултати. От пишещите само teofilius и altium са имали някакви резултати, доколкото знам. В темата "Други конструкции" съм публикувал моите резултати, макар и скромни. Останалите само си чешат езиците без да разбират изобщо за какво става въпрос. Говоря за чисто техническата страна на устройството.
--- Цитат на: half в Юли 23, 2008, 04:46:25 pm ---Ето го и въпросното
http://inkomp-delta.com/page4.html
Но аз тук никъде не виждам твърдението, че мощността на входа не е по-малка от тази на изхода.
Второ: На входа няма LC-връзка, а доколкото съм разбрал от описанието в Патентната заявка, когато я имаше на неговия сайт, работата на комутатора е в постоянен режим на насищане, т.е. индуктивността е сведена до минимум. Патентната заявка я намерих в Бюлетин №6/2007. Всъщност, доколкото схващам именно тази постоянна наситеност е една от предпоставките за нормалната и ефективна работа на комутатора.
Трето: LC контура на изхода не е задължителен и според мен би могло да се мине и без него. Явно Валери сигурно е стигнал до този извод. Снимките, които са публикувани са от миналата година до края на м. юли. Доколкото установих, от тогава насам няма публикувани снимки на изделието. Което навежда на определени размисли. Със сигурност, според мен, устройството вече не изглежда така, както е показвано преди една година.
--- Край на цитат ---
Не знам колко от вас са виждали как се насища един магнитопровод, но горният цитат показва тоталното неразбиране на процеса... ??? ??? ??? Невъзможно е шунта да работи при постоянно насищане и индуктивността да е минимална, защото няма да се променя магнитното му съпротивление. Шунта представлява управляемо магнитно съпротивление с помоща на което се пренасочва магнитния поток. Прочетете внимателно коментарите на Валери, цитирани от altium... ;) За LC-кръговете...на изхода има задължително, така твърди конструктора и на входа също, защото иначе няма как диода да работи в режим на отсечка. Точно тук е един от секретите на МЕГ-а или как да се използува енергията, генерирана от затварянето на потока през шунта. Също така изходният трептящ кръг осигурява синусоидална форма на напрежението, както се убедих и от собствените си опити... ;)
Насищането на един магнитопровод е интересен процес и се прилага отдавна в магнитните усилватели, за които може да прочетете на http://forum.mazeto.net/index.php?topic=474.0 Напоследък те се прилагат в мощните импулсни захранвания за стабилизация на изходното напрежение заради тяхната простота и надеждност. Значи обобщено...
- Магнитни усилватели --> управлява се товарният ток чрез промяна на степента на насищане и оттам на индуктивното съпротивление. Управлението е с постоянен ток, десетки и стотици пъти по-малък от товарния.
- Магнитен шунт --> управлява се магнитното съпротивление в дадена магнитна верига чрез насищане на магнитопровода и по този начин се комутира магнитния поток.
Мисля, че информацията, разпространена от Валери изобщо не е достатъчна за сляпо повторение на устройството. Факта, че никой не е успял го доказва...Нужни са подходящи материали, опит с импулсни устройства, измервателни уреди и много мозъчна гимнастика. И друго...ако всеки прави откъслечни опити няма да стигнем доникъде. Отделни успешни репликации нищо няма да ни дадат. Само с обединени усилия може да има успех. Как точно да стане...може би да направим работна група или нещо подобно... ??? Сигурно звучи много тъпо в съвременния комерсиализиран свят, но това е моето мнение... :) Иначе има да си чоплим самосиндикално и да си мечтаем как ще патентоваме и ще богатеем след това. В крайна сметка всеки сам избира пътя си...
P.S. Това е примерно изпълнение на МЕГ-а, описано от Валери, но...липсва входната верига...само диода е нарисуван... ???
P.S.2 И...схема на измервателната постановка с резултати...
alexvx:
На клипчето от Youtube на т.нар. MEG виждам ватметър и включеното към него устройство, но на заден фон се вижда разклонител с включен втори кабел, който също отива в устройството. На този захранващ кабел няма ватметър?!? Относно точността на измерванията мога да кажа, че всички измервателни уреди са разположени в непосредствена близост до мощен източник на променливо магнитно поле, което със сигурност индуцира токове на всички възможни места места и променя всички показания. Всички схеми на устройствата, които виждам тук работят на принципа, че трябва да се промени магнитния поток, за да се индуцира ел. ток в изходната намотка. Промяната на този поток се извършва чрез подаване на електрически импулси на входна намотка. На практика постоянните магнити са просто източници на магнитно поле и не извършват никаква работа. Работата се извършва от схемата, която променя магнитното поле. Ако това устройство наистина работи, то тогава една система от две моторчета със статори от постоянен магнит би трябвало да действа като перпетуум мобиле :D Ако някой не е съгласен с мен нека се обоснове. Не съм тук, за да се заяждам.
half:
:) Не се заяждаш, но не бива и да правиш чак такива изводи без да си наясно с принципа на работа, въздействие на устройството върху околната среда(има ли го, няма ли го това "силно променлимо магнитно поле") и др.т. На клипа, доколкото виждам са показани и стрелкови прибори, които навярно биха "пощурели", ако си прав. Явно е намерен начин силно да се ограничи въздействието на такова едно магнитно поле, а дори и да се премахне напълно. ;)
А и не виждам никакъв смисъл такъв един видеоклип да бъде лоша шега. Доколкото имам информация вече са дадени лицензи на някои чуждестранни компании, така че... А бе крайно време е да приемем истината, че такъв конвертор на енергия е създаден и си работи. :D И за никакво перпетуум-мобиле тук и дума не може да става. Никой не отрича наличие на външен източник на енергия ( не става въпрос за контакта!! :D)
Ами така е. Работи си и туй то!
А и доколкото съм запознат това нещо няма нищо общо с т.наречения MEG. ;)
getca:
--- Цитат на: alexvx в Септември 28, 2008, 09:48:19 am ---Всички схеми на устройствата, които виждам тук работят на принципа, че трябва да се промени магнитния поток, за да се индуцира ел. ток в изходната намотка. Промяната на този поток се извършва чрез подаване на електрически импулси на входна намотка. На практика постоянните магнити са просто източници на магнитно поле и не извършват никаква работа. Работата се извършва от схемата, която променя магнитното поле. Ако това устройство наистина работи, то тогава една система от две моторчета със статори от постоянен магнит би трябвало да действа като перпетуум мобиле :D Ако някой не е съгласен с мен нека се обоснове. Не съм тук, за да се заяждам.
--- Край на цитат ---
Да, ама не... ;D И аз така мислех, но...ще трябва да си променим мисленето. Работата не се извършва от полето на управляващата намотка ::), защото то е затворено само в управляващия магнитопровод. На изхода се комутира само потока на постоянния магнит и работата се върши от него, колкото и парадоксално да звучи. Доказателство са експериментите ми, описани в темата МЕГ->Други конструкции. Който не вярва може да ги повтори, ще съдействувам... ;) ;D
А устройството се нарича МЕГ, щото няма подвижни елементи...Комутацията на магнитния поток обаче е на друг принцип, сравнено с оригинала на г-н Т.Бардън.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия