Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
teofilius:
Здравейте приятели! Със сигурност докато няма качествено изработена конструкция на МЕГ от типа на ИНКОМП трудно ще може да се твърди дали устройствата на Валери наистина генерират свободна електроенергия от постоянни магнити над вложената за управление за магнитния шунт. Аз съм бил личен свидетел на работата на някои от неговите устройства а и също съм правил експерименти в тази насока така че имам определена позиция за принципа и устройството на българският МЕГ. Лично смятам че не бива нито да го надценяваме като възможности нито да го подценяваме. Мисля че при всички случай е много по ефективно от това което се предполага да е изобретил Том Берден.
Ако някои от вас предложи на Валери , за по-голяма убедителност да направи следния експеримент, мсля че това ще разреши всички спорове, ако го видим и на видео. Идеята е че последователно на входа на Устройството на ИНКОМП и на изхода също трябва да се вържат две мощни лампи или нагреватели със светлинна индикация на преминаващата и оползотворявмана мощност. Лампите трябва да са за едно и също напрежение и мощност. Например 500Wt.
Ако устройството на Валери наистина генерира на изхода по голяма мощност от входната, то лампата на изхода ще свети и грее с по-голяма интензивност от лампата на входа. В този случай резултатите ще са по коректни от тези при използване на мултицети и други уреди.
Факт е че ако след грец освен товар имаме и кондензатор с голям капацитет то напрежението върху товара и кондензатора ще е около 1,41 пъти по голямо от променливото на входа на греца. Съответно при един и същ ток ще имаме на изхода по високо ефективно напрежение и съответно мощност отколкото при променлив ток. Същия резултат и по-нагледен е с един диод и кондензатор с капацитет например 300-400Мф след него и лампа включени към мрежата. Напхрежението върху 100Вт лампа ще е около 290волта и тя скоро ще изгори от претоварване. Ако тока е постоянен , примерно 0,5 А сами преценете . На изхода имате по висока ефективна мощност от постъпващата на входа.
Разбира се , това явление си има своето обяснение и не е пряко свързано със свободната енергия към която се стремим и на пръв поглед е парадоксално.
Изхождайки от тази позиция , когато преценяваме ефективността на МЕГ на Валери Иванов то измерванията които той прави за оценяване на изходната мощност трябва да се извършват без използуване на грец и кондензатор на изхода след него. Може да има кондензатор на изходната бобина но без изправяне. Другия вариант за коректно измерване и използуване на мултицети и др. уреди е входната мощност да постъпва от акумулатор през инвертор и прочее като се измерва тока и напрежението при акумулатора и тогава може да се използва грец и кондензатор на изхода и да се измерва мощността на изхода спрямо товара.
Така ние мерим постоянна-непроменлива входна иизходна мощност и замерванията ще са коректни дори при използване на китайски мултицети.
half:
--- Цитат на: getca в Юли 22, 2008, 02:32:59 pm ---Уважаеми г-н HALF, разликата от мен до бай Пешо е мнооого голяма, така че изразеният скептицизъм се базира на личният ми опит с импулсни устройства и знанията ми. Не желая да водя излишни спорове, но за мен твоите теории за отворени и затворени системи са мъгляви. Под силно ограничена информация имим предвид неясната измервателна постановка на МЕГ-а. За мен показания на ватметър от Конрад и китайски мултицети не са меродавни. Никой не иска подробности по конструкцията, така че не виждам проблем... ;) Бих могъл да дам идея за точно измерване на напрежения, токове и мощности, но ти като вещ по тези въпроси сигурно го можеш по-добре. За изправителя и филтъра можеш да прочетеш в съответната литература.
Относно руската статия, не е лошо да я прочетеш преди да коментираш. Там се разсъждава относно природата на магнитното поле и възможностите за извличане на неговата енергия.
И накрая...ако бях скептик нямаше да се захвана с експериментиране на такова устройство.
--- Край на цитат ---
Съгласен съм с теб и въобщае нямям никакво намерение да споря, щото няма за какво. ;)
За "бай Пешо" извинявай, но не теб съм визирал.
Видеоклипа, който обсъждаме тук, до колкото схващам, съвсем не е предназначен да предоставя някакви строго научни доказателства за възможност да съществува такова устройство или не. Доколкото виждам сайта е комерсиален, така че и целите му би трябвало да са чисто комерсиални, а не например образователни. Така, че в това отношение аз лично нямам претенции.
Естествено бих искал да видя много повече, но... вероятно има някакви причини. Например споразумение за конфиденциалност с партньори по отношение характера на публикувани материали и др. от подобен характер. Занимавам се с такива неща и знам за какво става дума. Разбрах го, когато внезапно бе свалена всичката информация от сайта на Валери. Но, както виждам, е намерен някакъв вариант, някаква "вратичка" за да се показва все пак по нещо. ОК! Отлично! Аз лично и на това съм благодарен!
Защо казвам, че вярвам на показаното на 100%. Ами много просто. Освен "китайските" уреди, там са налице и стрелкови такива, а също така, най-важното и ценното - осцилограмата! Имайки предвид показанията на амперметрите (които са три!!!), а също така и формата на импулса, за мен не бе проблем да пресметна мощността на управляващия импулс, а от там и средната мощност използвана за управлението на процеса при честота на повторение 50Hz. Има, получи ми се някаква разлика с показанията на измерителя на мощност, но това е нормално. Грешката евентуално би била в мен, а не в уреда. Нормално е да има, тъй като в едно такова устройство протичат и някои много бавни периодични промени, които аз просто така не бих могъл да видя, само от една снимка. Но амперметрите ги "виждат". А те, дори и да допускат някои грешки, все пак, нека не забравяме, че в случая не става въпрос за разлика от няколко процента, а в "пъти"!! Така, че за мен всичко е ясно - ефекта е налице. Е, дали е 2,3 или 2,8 или 1,9 то какво значение има?! Във всички случаи не е 1.41, нали ;) и е доста извън "зоната на здрача".
Та като написах 1.41 се сетих и за токоизправителя с кондензатор. Няма такова нещо, че тока е един и същ. Преди изправителя и след изправителя. Мощността, която ще измериш преди изправителя, е почти равна(по-голяма!!) от тази, която измерваш СЛЕД токоизправителя. Това поне е лесно за проверка. Може да бъде направено със също такъв измерител, а и с амперметри и волтметри за променливо и постоянно напрежение. И тогав ще забележиш, Теофилиус, че включвайки кондензаторите входният променлив ток ще нарастне, а няма да остане същия. И това е съвсем нормално, тъй като е налице във веригата и капацитивен товар, а не само активен, както е било до момента, т.е. комплексното съпротивление е вече друго, а от там и тока. По тношение на измерваното напрежение - също. Мощността се изчислява само и единствено на база ефективни стойности на ток и напрежение. Така, че посредством токоизправител с капацитивен филтър мисля, че всичко е ясно - няма откъде да се "роди" повече мощност. Напрежението се променя, да, но заедно с това се променя и тока. Или, като резултат от казаното до тук по отношение използването на токоизправител с кондензатор за получаване на нещо по ТОЗИ начин, според мен и дума не може да става. Явно изходът е с някаква много сложна форма, та за това се налага да има и токоизправител.
Експериментът с лампите е възможен само ако на входа и изхода имаме еднакви напрежения във всяко едно отношение. Така мисля. А в случая такова нещо едва ли е възможно.
Та да се върнем на думата. Нека на базата на това, което виждаме, направим преценка възможно ли е това или не. Другото са празни приказки и опити да се "окепези" нещо, с което аз лично се чувствам горд, че е направено и измислено в България от българин. Инак ще стане като историята със Стоичков. Когато сме в чужбина се бием по гърдите, че сме от родината на Стоичков, което, за жалост, съвсем не ни пречи тук, в България, да плюем и храчим по този уникален талант, който наистина прослави името България.
А, да попитам нещо. Геца, откъде "копна" тези снимки? Не съм ги срещал. Вероятно е нещо от началните варианти. Това е много ценно.
gotiniq7:
ето и от мен няколко
gotiniq7:
и още
gotiniq7:
...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия