Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
half:
--- Цитат на: gotiniq7 в Юли 13, 2008, 08:11:32 pm ---там е работата че това устройство работи най-ефективно на 1 честота и точен волтаж,при всякакви други стойности ефекта се губи.затова трябва качествен преобразувател от прав ток на променлив 50Хц-с точните волтове.или точните управляващи импулси за насищане
--- Край на цитат ---
Значи е налице резонанс по отношение на товара. Не ми се вярва честотата да е от значение. Според мен независимо от работната(тактовата) честота съотношението ще се запази, щом не се променя товара. Явно при променящ се товар ще е нужна някаква обратна връзка за контрол и корекция на настройките, ако това е проблема. А това е елементарно...
getca:
http://www.skif.biz/index.php?name=Pages&op=page&pid=19 - Проекты генераторов на основе магнитного и электромагнитного полей
Това е интересно четиво на руски език за природата на магнитното поле и количеството енергия, съдържащо се в единица обем постоянен магнит...
Относно МЕГ-а в режим на самозахранване мисля, че няма никаква опасност от взривяване, защото магнитната енергия има крайни стойности. Най-много да пробие изолация, но при грамотно оразмерена обратна връзка всичко ще си е ОК... ;)
За МЕГ-а на Валери не знам какво да кажа. Ще ми се наистина да работи, както се твърди, но...гризат ме съмнения... ??? Говорих с човек, ходил лично и говорил с него, който твърди, че има грешка в измерванията, защото на изхода има изправяне и филтриране. Може би има известни основания. Едва ли проблема се състои в липсата на подходящ преобразувател за осъществяване на автономия. Какво сложно има да трансформираш високото изходно напрежение в ниско такова, с голям ампераж. Мнението ми е, че не се коментира товарната верига, която, ако е резонансна усложнява нещата поради разни дефазирания, промяна на товара и т.н. Доколкото знам управлението той го прави с част от едната полувълна на синусоидата 50Хц. Дори и да трябва да се прави такъв преобразувател от нулата трябваше досега да е готов.
В крайна сметка поради силно ограничена информация не може да се прецени дали имаме действително свръхединично устройство. Мен лично показаните клипове изобщо не ме убедиха, но...това си е мой проблем. ;) ;D
По-важното е, че се получава комутация на потока на постоянен магнит като се използува магнитен шунт с управляемо магнитно съпротивление. Явно трябва още доста работа по оптимизацията на МЕГ-а за да има реално работещо с КОП>1 устройство.
half:
"В крайна сметка поради силно ограничена информация не може да се прецени дали имаме действително свръхединично устройство. Мен лично показаните клипове изобщо не ме убедиха, но...това си е мой проблем. Намигване Ухилен
По-важното е, че се получава комутация на потока на постоянен магнит като се използува магнитен шунт с управляемо магнитно съпротивление. Явно трябва още доста работа по оптимизацията на МЕГ-а за да има реално работещо с КОП>1 устройство. "
Нормално е информацията да е силно ограничена. Няма място за учудване.
Според мен комутацията на магнитният поток е много важен, основен елемент от процеса, но.... не само това. Явно това само по себе си нищо не означава. Нужно е и още нещо(неща), което по разбираеми причини се премълчава и не се показва.
А клипчето си е на 100% убедително! Защото ако измерителят на мощност измерва неточно на честота за която е направен, то.... последствията за фирмата производител са меко казано интересни. :-\ В случая измерването на изходната мощност е елементарно. Какво като има токоизправител и филтър?! Ако наличието на такова едно устройство (токоизправител+кап.филтър) би ощетявало енергоразпространителите, какво мислиш би последвало?! Това, според мен, са приказки на хора - скептици повече от допустимото, предназначени за "бай Пешо", който би си казал: "А бе знаех си аз, че тука има нещо не като така..."
Естествено, че не може да има "самовзривяване" :D И естествено е, че автономният режим би бил възможен, както писах и по-горе. При положение, че системата остава наистина отворена, не виждам какъв е проблема?! И естествено е да допуснем, че такова нещо е изпробвано и със сигурност работи. А че не ни го показват... това навярно е друга тема. Може би идеята е да се използва докрай съществуващата инфраструктура или пък кой знае?!...
"Това е интересно четиво на руски език за природата на магнитното поле и количеството енергия, съдържащо се в единица обем постоянен магнит..."
Аз например не бих си губил времето с пресмятането на "количеството енергия, съдържащо се в единица обем постоянен магнит..."
Просто защото сметката ще е невярна. Или с други думи, просто резултатът ще ни убеди(за кой ли път?!) във възможностите на магнита за постигането на "свръхединичен" ефект. Давам прост пример:
Вземате един постоянен магнит и допирате до него някакъв обем от магнтовъзприемчив материал. Той, естествено се намагнитва и в него вече е налице някаква остатъчна намагнитеност. След това вземате втори, трети,... и т.н. колкото си искате. След цялата тая процедура ще установите че основният постоянен магнит с който сте намагнитвали не е изгубил нищичко. Т.е. той не е отдал от себе си и грам енергия, както би трябвало да бъде. Е, след това изчислете по познатия начин (Во Х Но) или как там беше енергията(??) в намагнитените късчета. Сумирайте всичко това и познайте какъв ще е резултата? :o :D
getca:
Снимки на МЕГ-а на Валери...и...конструкция... ;) ;D
getca:
Уважаеми г-н HALF, разликата от мен до бай Пешо е мнооого голяма, така че изразеният скептицизъм се базира на личният ми опит с импулсни устройства и знанията ми. Не желая да водя излишни спорове, но за мен твоите теории за отворени и затворени системи са мъгляви. Под силно ограничена информация имим предвид неясната измервателна постановка на МЕГ-а. За мен показания на ватметър от Конрад и китайски мултицети не са меродавни. Никой не иска подробности по конструкцията, така че не виждам проблем... ;) Бих могъл да дам идея за точно измерване на напрежения, токове и мощности, но ти като вещ по тези въпроси сигурно го можеш по-добре. За изправителя и филтъра можеш да прочетеш в съответната литература.
Относно руската статия, не е лошо да я прочетеш преди да коментираш. Там се разсъждава относно природата на магнитното поле и възможностите за извличане на неговата енергия.
И накрая...ако бях скептик нямаше да се захвана с експериментиране на такова устройство.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия