Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
caduceus:
Здрасти,
тъй като природата им не е електрическа, а етерна, минават през метални и неметални екрани. Виж линка. Отделно от описаните в него тестове на Тесла, от други учени преди сто и кусур години са правени подобни опити в каменни сгради с масивни стени и подове, а вълната си минава без проблем.
Електричеството е само начин да се получат /и то при точно определени условия/ тези етерни вълни.
Освен схемата на Тесла с ел.двигател + магнетен високоволтов генератор + течнополюсна кондензаторна батерия + механичен комутатор, има и схеми с Румкорф бобина /забележете - пак с механично прекъсване на веригата!/+ лайденска стъкленица и искрище, а заземяването е през масивна метална маса.
Отделно Павел Яблочков при 200% овърюнити схемата описана в патента му, е правил успешни тестове със въздушно заземяване /вероятно стримерно/ с набодени на метална повърхност игли, насочени към земята - показано също в патента.
Теоретично може само да се гадае какво се случва, но практически нещата са потвърдени. С подобен ефект д-р Райф при облъчване с проникващи лечебни вълни, е отчел ефект в радиус над 11 км от апаратурата, през специфична антена /вероятно параболична/. Но при неговата оригинална машина има допълнителен блок, който сега не се ползва - а именно генератор на д-р Алберт Абрамс. Създавал е проникващи вълни които после са се модулирали с честотите на Райф, защото с оригиналния Абрамс апарат е можело да се влияе само на тиф и туберкулоза.
Поздрави!
ПП
Технологията на свързаните резонанси е на Филип Хойланд и машините, направени по нея са разгледани в съответната тема в моя форум:
http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=4&t=138
Аз също имам такава, която подобрих допълнително с няколко неща от моите ;)
VeleV:
Честита Нова Година!
--- Цитат на: caduceus в Януари 02, 2018, 03:14:41 pm ---............
През тази година съм планирал експерименти с точната постановка и компоненти, използвани от Тесла, без никакви отклонения. Надявам се да се получи.
--- Край на цитат ---
caduceus, точната постановка според мен освен всичко друго трябва да включва правотоково динамо с високо напрежение и голям ток, за да се получат тия ефекти. Ние си играем сега с ТХО-та, автомобилни бобини и др. такива високоволтови неща, но с мизерен ток.
Нямам информация има ли (произвеждат ли се) такива динама сега.
Радико:
--- Цитат ---правотоково динамо с високо напрежение и голям ток
--- Край на цитат ---
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82
там намираме, че мощността е равна на тока умножен по напрежението от което следва, че търсеното от теб динамо трябва да е с голяма мощност, ако виновника за неуспеха е малката мощност както излиза от твърдението ти то излиза и че има някаква критична маса като на атомната бомба. Не ми изглежда много логично това твърдение.
VeleV:
Да, Радико. Явно трябва да има критична маса на напрежението и тока(особено), която да взриви къс проводник.
Опитай да взривиш къс проводник с ТХО например.
Радико:
Ами взривявал съм къс и не толкова къс проводник със доста голям ток. Ефекта, единственият ефект беше,че за времето на взрива можех да виждам всичко пред мен през клепачите на затворените ми очи. ;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия