Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
hyparh:
Теслов траф, изграден от три намотки определено си заслужава да бъде изследван. Това е т.нар. "Magnifying transmitter". Не съм опитвал точно такава изработка, но съм виждал на какво е способен такъв траф - дребна третична намотка с голям капацитет върху нея, издигнати на височината на тавана, хвърля светкавици чак до земята.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: hyparh в Декември 31, 2017, 08:14:35 pm ---Теслов траф, изграден от три намотки определено си заслужава да бъде изследван. Това е т.нар. "Magnifying transmitter". Не съм опитвал точно такава изработка, но съм виждал на какво е способен такъв траф - дребна третична намотка с голям капацитет върху нея, издигнати на височината на тавана, хвърля светкавици чак до земята.
--- Край на цитат ---
В момента който третичната има най-висока напрегнатост на капацитивността на върха, на срещуположния край на тази система, Земята, има най-голям ток дърпан през заземяването, затова той е необходимо да е направен със сериозни шини и най-малко възможно съпротивление. Така да се каже, потенциалът на върха всъщност е средство за създаване на мощни токове през Земята. Това всъщност е най-важното да се осъзнае за ТТ.
Това е една отворена система, за разлика от всички други системи, при които затваряме потенциала за да извлечем мощност, при нея мощност може да се извлече без да затваряме потенциала, а като поставим консуматора близко до заземяването. Разбира се, при добавянето на консуматор трябва да се вземе в предвид че той трябва да дърпа постоянна мощност, така ще е възможно да се прецени как неговото добавяне променя периода на вибриране на цялостната система.
lz2bgc:
За много години. След известно време почивка започвам пак с практиката.
caduceus:
Честита 2018-та на всички!
Само да отбележа, за да вървим по темата - Тесла вълните са проникващи през всичко и когато се генерират, би следвало ефектите да са като описаните тук:
https://chitanka.info/text/14649/48#textstart
Подобни явления са наблюдавани и от други експериментатори преди него, така че явлението очевидно съществува - просто са нужни подходящите условия, за да се прояви.
Със сигурност то присъства и като част от оригиналната схема на д-р Райф, а не по-късните такива на инженера му Филип Хойланд /свързания резонанс на носеща и модулираща честота, който Райф не е поддържал като правилна идея/.
През тази година съм планирал експерименти с точната постановка и компоненти, използвани от Тесла, без никакви отклонения. Надявам се да се получи.
Поздрави!
Михаил Кузмов:
Честита и позотворна 2018 г.,на всички които четат темата, и на всички които не я четат! ;D
caduceus, би ли изяснил две фрази в твоят пост!
1/ "тесла вълните са проникващи през всичко" Как така през ВСИЧКО?
2/ "свързания резонанс на носеща и модулираща честота" Носещата честота може да бъде модулирана амплитудно, или честотно. И в двата случая имаме енргийно вмешателство на две честоти. Ако едната енергия изчезне, не може да има никакво взимодействие м/у двете честоти. Като следствие няма дори и затихващ резонанс. Та така, какво свързващо има?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия