Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
Bat_Vanko:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 09, 2020, 09:51:02 pm ---Радвам се че сте се потрудили да научите нещо което не сте знаели. За ваше съжаление ми е позната и нямам проблем да си я представя даже и в см, което на вас може да ви се стори отново смешно, но преди да е имало H,mH,μH, хората пак са справили изчисления и са конструирали системи без да им е била позната Хенри като мерна единица. А относно индуктивността предполагам с вашето обяснение не предполагате да се "светне" крушката (като антена) с резонансна честота.
--- Край на цитат ---
Драги ми Смехурко, наистина се потрудих да споделя информация, която е видно че изобщо не сте разбрали, въпреки всичките факти и обяснения които дадох. Понеже ставаше въпрос за динамиката на електрическа крушка с нажежаема жичка, направих съпоставка с обикновен проводник с дължина 1.2 м. Всички разбраха, само Вие не можахте, че динамиката и на двете системи при честота 30 kHz е почти еднаква.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 11, 2020, 02:10:00 am ---И, както и Тесла са го осмивали, понеже никой не е могъл да му повтаря експериментите, така и хората които не могат да разберат какво става си правят погрешни заключения. Поиграх си да направя отново установката, понеже иначе е само разтягане на локуми и наддумване за тези които не осъзнават това което се случва.. За съжаление на Bat_Vanko мозъка ми си е още здрав и не е изпържен (или аз самия не съм изпържен, както dmitarp предполага) и може да мисли логично, та даже мога и да се смея, и то не от ония свят ;D. И понеже едно видео е повече от 1000 коментара, в този случай и "слепите", както поетично се изрази Михаил Кузмов, ще го видят:
https://youtu.be/0ObbRR1ZLmM
За пояснение, при второто положение, когато правя контакт на крушката, давам пръвичната, състояща се от 1.5 намотки, на късо. По-долния контак е изведен от по-отдалечения край (на първичната) за да направя демонстрацията.
--- Край на цитат ---
Точно като папагал повтаряте нещо без да го разбирате. Попрочетете нещо съвременно, стига с тези средновековни апокрифи. Виждам, че Вие повтаряте някакъв опит и се удивлявате на резултата без изобщо да разбирате причината за това. Ще се опитам да Ви го обясня на български, поне да отпадне едновременната работа на функциите превод и мислене. Вие тука съвместявате две различни явления и не можете да се ориентирате в резултата от тях:
1. Електростатична индукция - тя се дължи на изравняването на потенциалите на две точки. Неин резултата е получената искра. Там не е необходимо да има видимо затваряне на веригата. Приближавайки двата изолирани проводника на крушката прескача искра, която се затваря не през жичката а през изолираните проводници и Вашето тяло към околната среда. Всяка една точка от тесла трансформатора включая и виртуалната маса имат свой потенциал спрямо реалната земя. И това че държите тези проводници изобщо не означава че "светвате лампата" през себе си.
2. Електромагнитна индукция - трите намотки които Вие давате на късо с крушката, всъщност са три намотки на трансформатор. И полученото напрежение на този трансформатор, съдейки по силата на светене на крушката, е около 80 - 100 V. Но потенциала на този трансформатор спрямо реалната земя си в няколко хиляди волта, понеже е без заземление. Има хора, които започва да ги бие ток още на 50 V, но преобладаващата част са от там нагоре. Убеден съм, че и Вие усещате убождането, въпреки високата честота, (но няма да си го признаете ;D), и това е в момента когато окъсявате тези три проводника през тялото си.
И сега разбивайки целият процес по стъпки се получава следното нещо:
1. Приближаваш проводниците на крушката, електростатична индукция, зареждане на тялото до потенциала на тесла трафа. Няма затваряне на верига, след изравняване на потенциалите процеса спира. Крушката няма как да свети защото не е част от веригата.
2. Окъсяваш трите съседни проводника - електромагнитна индукция за спиралата на крушката и едновременно с това електростатична индукция към всички околни обекти. Крушката свети но същевременно може да бие искра към всички околни обекти.
Всичко си има много прозаично обяснение драги ми Смехурко, но не става само с четене в оригинал, иска си и мислене. А това последното се получава само при наличието на акъл.
dmitarp:
epwpixieq-1,
това са твои думи: "Когато вие "запалите" крушка с 10KV напрежение през тялото ви или чрез свързване на две съседни намотки (както е в случая на добавеното видео, което мисля че съм го представял и преди), тогава можете да си позволите да говорите така. В противен случай това което пишете изобщо не отговаря на това което аз демонстрирам." Сравни видеото с думите за да ти стане по ясно, че не си направил нищо.
mi68:
Здравейте,
Темата заби в детайла, или вижда се отделното дърво, но не и гората.
Ако вземем една лампа и един кондензатор и се включи променливо токов генератор, лампата ще светне, т.е протича ток. През кондензатор тече променлив ток и веригата е затворена, всички вериги по ток на разместване са затворени, защото вакума има диелектрични свойства. Ако разделяме плочите на кондензатора, биполярния капацитет намалява и се установява една стойност на униполярен капацитет. От ф-лата X=1/w.C се вижда, с трябва висока честота за ниско съпротивление. C=Q/U; I=Q/t се вижда, при малък униполярен капацитет трябва високо напрежение за голям ток.
Тесла вълни, срещал съм в литературата, като колумбови вълни, сиреч надлъжни.
Все пак да се върнем в логиката на нещата. Смисълът на ТТ е да се закачиш в ефира или да направиш дупка в морето или да построиш -1 етаж сиреч мазе, така че енергията сама да си влиза от ефира. Това става в режим на стояща вълна в заземен четвъртвълнов вибратор, токът в заземлението е максимален, напрежението минимално, в противоположния край тока е минимален, а напрежението максимално. Ефирът е вече градиентен по дължина на вибратора. Вибраторът може да е симетричен и да е полувълнов примерно ТВ антена. Самото зацепване в ефира не води до генериране на СЕ, защото трябва да се разбере как от хаоса и хроноса става космос, т.е системата се самоорганизира. Това става като се загърби старото мислене, вълна - частица, материя-енергия и т.н., двуичното мислене трябва да се забрави и да се мисли троично. Две неща дават трето, което е различно от първите две.
В този ред на мисли градиента от генерираната стояща вълна може да даде надлъжни вълни, които в подходящ приемник да генерират СЕ. Ако генерираме стояща електромагнитна вълна, то приемника трябва да е гравитационно-инерционен т.е. двете начала раждат трето. Ако се сложи електромагнитен приемник, даже свързан по един проводник, преминаваме в двоична логика и имаме един гаден ЗЗЕ, който е верен.
montanar:
--- Цитат ---Ако вземем една лампа и един кондензатор и се включи променливо токов генератор, лампата ще светне, т.е протича ток. През кондензатор тече променлив ток и веригата е затворена, всички вериги по ток на разместване са затворени, защото вакума има диелектрични свойства. Ако разделяме плочите на кондензатора, биполярния капацитет намалява и се установява една стойност на униполярен капацитет. От ф-лата X=1/w.C се вижда, с трябва висока честота за ниско съпротивление. C=Q/U; I=Q/t се вижда, при малък униполярен капацитет трябва високо напрежение за голям ток.
--- Край на цитат ---
Тук няма да се заяждам не че няма за какво ......
--- Цитат ---Тесла вълни, срещал съм в литературата, като колумбови вълни, сиреч надлъжни.
--- Край на цитат ---
Кое им е надлъжното ?!
--- Цитат ---Все пак да се върнем в логиката на нещата. Смисълът на ТТ е да се закачиш в ефира или да направиш дупка в морето или да построиш -1 етаж сиреч мазе, така че енергията сама да си влиза от ефира.
--- Край на цитат ---
Ефир, ефир, ефир ...... А има ли го, а няма ли го, а какво е ........?
--- Цитат ---Това става в режим на стояща вълна в заземен четвъртвълнов вибратор, токът в заземлението е максимален, напрежението минимално, в противоположния край тока е минимален, а напрежението максимално.
--- Край на цитат ---
В заземлението ток няма никакъв а е опора на вече формирана потенциална разлика.
--- Цитат ---Ефирът е вече градиентен по дължина на вибратора. Вибраторът може да е симетричен и да е полувълнов примерно ТВ антена. Самото зацепване в ефира не води до генериране на СЕ, защото трябва да се разбере как от хаоса и хроноса става космос, т.е системата се самоорганизира. Това става като се загърби старото мислене, вълна - частица, материя-енергия и т.н., двуичното мислене трябва да се забрави и да се мисли троично.
--- Край на цитат ---
И се почва обтягането на дъвката "ефир, ефир"
Но ОК .... ш забравим старото мислене - а каква е алтернативата? Да вярваме без реални доказателства - тва ш ни направи потенциалната разлика за да имаме ток ли?!
--- Цитат ---Две неща дават трето, което е различно от първите две.
--- Край на цитат ---
Поредната тъпотия - две неща в конкретния контекст не дават трето а дават сума.
--- Цитат ---В този ред на мисли градиента от генерираната стояща вълна може да даде надлъжни вълни, които в подходящ приемник да генерират СЕ.
--- Край на цитат ---
И пак се почва с надлъжни вълни ..... де бре спри се - ае първо с ефиреца да се оправим......
И в последствие следва вече тотален "отвал башки"
--- Цитат ---Ако генерираме стояща електромагнитна вълна, то приемника трябва да е гравитационно-инерционен т.е. двете начала раждат трето. Ако се сложи електромагнитен приемник, даже свързан по един проводник, преминаваме в двоична логика
--- Край на цитат ---
И единственото с което съм склонен да се съглася е еле те това ;D
--- Цитат ---и имаме един гаден ЗЗЕ, който е верен
--- Край на цитат ---
С две думи поредния буламач в стил "Леле много съм се напушил"
Радико:
montanar
че всичко това е болумач няма да споря обаче не разбрах какво имаш против надлъжните вълни не си ли на ясно, че има два вида вълни "надлъжни и напречни" независимо от това дали са магнитни механични или дори гравитационни, все има напречни и надлъжни вълни
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия