Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 07, 2020, 10:19:22 pm ---Направих си труда да измеря прословутата индуктивност на една 100 W крушка - 4.7 uH. За Ваша информация полувълнов дипол от телевизионна антена настроена на резонансна честота на 11 ТВ канал ( 214 MHz ) има индуктивност 1.7 uH. Предполагам че мерната единица за индуктивност - микро хенри (uH) не Ви е позната, но аз и не мисля да се заемам с тази невъзможна мисия да Ви я обяснявам.
--- Край на цитат ---
Радвам се че сте се потрудили да научите нещо което не сте знаели. За ваше съжаление ми е позната и нямам проблем да си я представя даже и в см, което на вас може да ви се стори отново смешно, но преди да е имало H,mH,μH, хората пак са справили изчисления и са конструирали системи без да им е била позната Хенри като мерна единица. А относно индуктивността предполагам с вашето обяснение не предполагате да се "светне" крушката (като антена) с резонансна честота.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 28, 2019, 09:50:30 pm ---Много лесно могат да бъдат затворени устите на 'злите езици'! Експеримента се повтаря с крушка с прозрачен балон. При това, се заснема на светло. Истината ще се види и от слепите!
Това обаче няма да се случи, защото съм прав.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 27, 2019, 10:49:47 pm ---Убеден съм обаче, че не свети нагреваемата нишка. За да свети нишката е необходим ток.
Това което свети е йонизиран газ, с който е запълнен балона. Обикновено аргон. Казано по друг начин, 4то състояние на веществото наречено плазма. Този ефект може да се получи от всяка висковолтова бобина. В зависимост от газа с който е запълнен балона, може да се получи светене с различен спектър.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 28, 2019, 09:19:36 pm ---Ако източника е наистина 10 000 V и се държи стабилно при натоварване, то останалите 9800 V ще бъдат като пад на напрежение в твоето тяло. Пресметнато като отделена мощност това е - 7 800 W всяка секунда отиващи за директно нагряване на вътрешностите. Това буквално би изпържило мозъка (ако има такъв естествено). Друг е въпроса ако както и Кузмов Ви каза липсва съпротивителният проводник.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: dmitarp в Януари 03, 2020, 09:30:06 pm ---На мястото на лампата ако си сложиш пръста, леко навлажнен веднага се усеща загряване, така че е истина ако някой се опита да светва 200 ватова лампа би се изпържил преди още да се усети.
--- Край на цитат ---
И, както и Тесла са го осмивали, понеже никой не е могъл да му повтаря експериментите, така и хората които не могат да разберат какво става си правят погрешни заключения. Поиграх си да направя отново установката, понеже иначе е само разтягане на локуми и наддумване за тези които не осъзнават това което се случва.. За съжаление на Bat_Vanko мозъка ми си е още здрав и не е изпържен (или аз самия не съм изпържен, както dmitarp предполага) и може да мисли логично, та даже мога и да се смея, и то не от ония свят ;D. И понеже едно видео е повече от 1000 коментара, в този случай и "слепите", както поетично се изрази Михаил Кузмов, ще го видят:
https://youtu.be/0ObbRR1ZLmM
За пояснение, при второто положение, когато правя контакт на крушката, давам пръвичната, състояща се от 1.5 намотки, на късо. По-долния контак е изведен от по-отдалечения край (на първичната) за да направя демонстрацията.
montanar:
Офффф кой си мислиш че ментосваш не знам - е Вектор може да се върже .....
А какво искаш да ни покажеш също не ми е ясно.
Но ми е ясно например че палиш лампа с ВЧ ток балансиран спрямо товара и нищо повече .....
(ясно е че се заземяваш за да запалиш ламБата - ясно е че си се ползва напълно стандартна ЕЛ верига източник -> комсуматор освен това се вижда и когато не е затворена веригата към земното разряда през атмосферата - и не споря че е възможно да се запали лампа и по този начин който се опитваш да ни втълпиш но не и при тия условия а при едни други напрежения и токове де не само лампата покрай източника ш пламне ;) )
Михаил Кузмов:
Ако имаше схема на всичко това, бих коментирал. Да виждам светене на нагрята нишка, виждам също че това се случва при стабилен контакт между изводите от фасунката и детайли от Т. coil, не виждам светене на нишката когато контакта се осъществява чрез искра. Както и да е, на екрана на телефона толкова. Нарисуваната схемата би решила всички недоразумения.
Tanas:
Браво epwpixieq-1! Каква е честотата?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия