Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла - вълни

<< < (38/51) > >>

MTM:
epwpixieq-1
 ТТ е с 2 бубини. Първична и вторична. Първичната е свързана към кондензатор, който се зарежда (от генератор) и разрежда в нея. На вторичната началото(долния край) е заземен. А горният край свободен.
 Взема се лампа 220в 100вт с нажежаема жичка и без никакъв провод, се поднася към ТТ... това имах в предвид.
 А за провала на големи разстояния :
ако беше здравословно, технически  и икономически изпълнимо. Отдавна
 щяхме да ползваме тази система.

montanar:
Не говорех принципно а в конкретния контейст.

dmitarp:
Лампи с високочестотно напрежение се палят лесно. Аз лично съм правил около 100 MHz генератор, на чийто изход като сложиш лампа само с единият и проводник тя светва, защото играе ролята на антена и веригата се затваря през ефира. Но всичко това Бат Ванко го каза и  е без мислено да го повтарям. Моят опит беше с едно-ватова лампа от фенерче и съм го правил преди 30 години и повече. Сега нямам високочестотни транзистори иначе мога пак да го демонстрирам. На мястото на лампата ако си сложиш пръста, леко навлажнен веднага се усеща загряване, така че е истина ако някой се опита да светва 200 ватова лампа би се изпържил преди още да се усети.

montanar:
Е то май за това СЕшниците .......  ;D

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 03, 2020, 05:09:05 pm --- Дай да видим сега къде в Тесла трафа има промяна и на кои точно параметри.

--- Край на цитат ---
Веднага би ви казал как да промените Тесла трафа ако ми посочите къде съм казал че трябва той да се променя. Както няколко пъти отбелязах, че четете и си говорите това което ви е в главата без да вниквате в това което се пише.

Ето какво написах:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 30, 2019, 05:21:27 am ---Например мога да ви кажа че на база на моите разбирания (които произлизат от опитите на Тесла ) друга крушка, с една много малка разлика (всички физични размери са едни и същи), поставена под същите условия няма да свети изобщо. Сега вие като разбирате така процеса, може ли да се сетите каква е тази малка разлика ( и само да доуточня, крушката не е изгоряла, разликата не е в това ).

--- Край на цитат ---
Сега отново обяснете къде съм казал че трябва да променяме "Тесла трафа"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия