Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
nizo:
--- Цитат на: mind в Декември 29, 2019, 06:52:42 pm ---Еврейчето Левин е опровергано от иранчето Мехди:
https://www.youtube.com/watch?v=0TTEFF0D8SA
--- Край на цитат ---
Да, ама Мехди-то е в грешка. Индуциращото напрежение може да го създадем с тороид и тогава отпадат всякакви спекулации от къде и как минавало магнитното поле и все пак ефекта е налице.
Вчера ми попадна този учебник и за моя изненада, там е описан този ефект на страница 39. https://energy4all.ru/books/kovylov.pdf
dmitarp:
Не ми се занимава да правя пълен анализ на документа, но ми се струва че е фалшив. Лампите през 1893 година са изглеждали малко по друг начин. А и дори да е истински ще спомена само две неща, първо минава се през волтова дъга, което гарантира, че се генерират електромагнитни вълни в много широк честотен спектър. Другото което е, достъпните лампи по-онова време са били с много съмнителен вакуум, и нишката им е била от въглерод. Съмнявам се Тесла да е използвал лампи с нишка от платина, които също са били известни, но като се има предвид, че Тесла е правил хиляди опити едва ли е ползвал точно такива, нямало от къде да ги намери. И най-важното , лампите са включени директно през волтова дъга, към източник на енергията и с двата проводника, съвсем очаквано е да светне.
Радико:
epwpixieq-1
Зарежи тия ламбички да си светат га си искат. Аз на твое място бих съсредоточил усилията си в друго. Дори много усилия бих съсредоточил.
Вече писах в чата снощи:
На клипа ясно се вижда при поднасянето на проводника към сферата, че има две различни явления прекалено малко свързани едно с друго. Теоретично това трябва да бъде едно явление но определено не е. Говоря за ясно различимите и независими едно от друго сияние и дъгов разряд. Това е интересното поне за хората на магаретата им е по интересна плявата.
Михаил Кузмов:
Сиянието в лилаво син цвят, излъчва азота в йонизирано състояние, преобладаващ във въздуха. Ако колба с преобладаващ кислород се йонизира ще свети в червено. Както вече написах, състояние на плазма.
Радико:
Плазма викаш. Добре а какво е тогава мълнията в средата на тази плазма предполагам друг вид плазма. Не знам дали е така, но съм склонен да се съглася. Остава обаче въпроса, кой е инструмента създаващ тези две различни плазми. Простата логика казва, че за създаване на две различни следствия на едно и също място при едни и същи условия са необходими две различни причини. Няма шанс на едно място в една среда от един причинител да възникнат две несвързани помежду си следствия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия