Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла - вълни

<< < (31/51) > >>

Радико:
Лампата не би трябвало да свети при криво разбиране на "стандартните интерпретации"
При правилното им и пълно разбиране е съвсем нормално лампата да светне. Има обаче нещо друго и феноменално в този клип не знам дали си го забелязал.

Михаил Кузмов:
Това вече е интересно! Значи само при правилно разбиране, ще се получи желаният резултат? Всички които не разбираме правилно няма да получим резултат, дори с правилно изработена установка и експеримент. Нишката на крушката никога няма да засветне.

Bat_Vanko:
epwpixieq-1, ако не разбираш защо лампата светва между две съседни намотки макар и на 40 см една от друга - значи не четеш в оригинал верните автори, наблегни малко и на Максуел.
А за другият случай ще разкажа за един мой експеримент в миналото. Правех опити за създаване на високо напрежение чрез свързване на зареден от мрежата кондензатор към автомобилна бобина. Един кабел с острие на края излиза от високото напрежение и нищо друго. Няма затваряне на веригата, всичко е поставено върху дебела дървена изолация. Напрежението след бобината достигаше до 100 kV. Слагам муха срещу острието и се вижда как лека искра бие към нея, а мухата никъде не контактува. Слагам по голям обект - съответно искрата се увеличава. Вързах дори пружината на леглото (а тя е на дървена рамка) - искрата беше максимална. И защо след като тези обекти не са свързани към нищо. Обяснението е много елементарно: искрата бие към всеки един електро неутрален обект до неговото зареждане и изравняване на потенциалите. И тя бие винаги независимо дали има някакъв обект пред острието. Ако има обект искрата е видима. Ако няма - искрата до толкова се разсейва по различни пътища към другият електрод че се вижда само в близост до острието. Същото е в зависимост и от потенциала на напрежението, просто при по високите напрежения е по видимо.

Радико:
Кузмов пак ме интерпретираш като дввола евангелието.
Добре исках да кажа:
Не може да бъде обяснено, а не че няма да свети.

x_name41:
epwpixieq-1, във онази статия по горе е описан този ваш експеримент със лампата и виртуалната земя и за мен е без съмнение, че лампа светва от ток на проводимост, който минава през нажежаемата спирала... Другият експеримент който демонстрирате преди това със 200 ватовата лампа между двете витки на индуктора също показва, че тя свети чрез ВЧ ток на проводимост.

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 29, 2019, 06:52:09 pm ---Ето експерименит подобен на това което аз правя, с Тесла hairpin верига, само човека го прави точно като за пред публика, докато аз си го рпавих по скоро за мое собствено разбиране, отколкото за публична демострация: https://www.youtube.com/watch?v=tlx7tDNXYR8

--- Край на цитат ---
във YouTube можете да намерите видеа където се демонстрира същото потапяне във вода без необходимост от Тесла трансформатор и високи напрежения, а просто чрез снемане с бифиляр от индукционен котлон, но там мощноста която се получава на изхода е толкова колкото потребява котлона, че даже и по малко.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия