Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла - вълни

<< < (30/51) > >>

mind:

--- Цитат на: van в Декември 29, 2019, 05:27:11 pm ---А законите на Кирхов например не важат в ел.магнитната индукция или закона на Фарадей, където се генерира ток в веригата там закона на кирхов няма власт при неконсервативни полета има и пример ама който е гледал лекциите по физика в МИТ дето съм ви ги давал, само той ще го е видял:

--- Край на цитат ---
Еврейчето Левин е опровергано от иранчето Мехди:
https://www.youtube.com/watch?v=0TTEFF0D8SA

Bat_Vanko:
van, не ние а ти се бъзикаш с epwpixieq-1. Закона на Ом си важи и за нелинейни товари, но тяхното съпротивление трябва да бъде описано със съответната функция на изменение. Точно тя се явява границата му на приложимост. А закона на Кирхов - той важи за верига и възел от верига но не и за електромагнитна индукция. Различни закони са все пак. И най важното - няма граница на приложимост. Ти сега или се бъзикаш или се опитваш да изопачиш нещата.
Драги ми Смехурко, яко сте се вързали на бъзика на van. Може би Ви е трудно да мислите самостоятелно и за това се хващате за всяка сламка. Калориметричният метод за измерване на мощност може да се прилага за всякакви честоти дори за прав и импулсен ток, като за високите той е единствено възможен. Ако сте си направили труда да прочетете документа ще видите че дори и при микровълни няма описаният ефект - загряването да не се влияе от тока. Вие тука ми говорите за някакви си под 100 kHz, което се води ултразвукови честоти - почти прав ток в сравнение с границата на приложимост на метода.
А относно Техническият университет (Софийският че и останалите по света) ами науката се развива. Тесла е положил основите а ние трябва да ги надградим. А не да бъдем някакви дървени философи тъпчещи на едно място и не виждащи по далече от носа си. Науката не е спряла развитието си с кончината на Тесла.
И как изобщо очаквате аз да коментирам грешният Ви експеримент. Вие самият нямате представа какво сте експериментирали, какво сте целяли да докажете и дали това е правилната установка за целта, а искате аз да го направя.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 29, 2019, 04:03:33 pm ---Демек за произведението на ток по напрежение - P = U * I. Както виждате Вашето твърдение, че температурата не е във функция с тока, си е чисто Ваша интерпретация и няма общо с действителността.

--- Край на цитат ---
Bat_Vanko, понеже вие имате алтернативно разбиране, ще взема това в предвид и ще задам конкретен въпрос. Значи ли, според цитираното, че ако направя това което вие си мислихте че аз демонстрирам (точно в този експеримент), тоест ако затворя веригата, не директно между две съседни намотки (на вторичната) както съм показал, а включа и себе си, като с една ръка пипна/хвана едната намотка, в другата ръка държа единия проводник водещ към крушката, и другия проводник от крушката допра до съседната намотка, и крушката (200 W или 100 W, в зависимост каква намеря, като ще гледам този път да не е бяла, та да няма съмнение) светне, и аз остана жив да публикувам видеото тук , вие ще признаете че грешите в интерпретацията на феномена, понеже доколкото разбрах според вас, и цитираните от вас документи, би трябвало да се изпържа?

Радико:
Две крушки от по сто вата в паралел са равни на една от двеста вата.  Или може би и този закон е невалиден в случая.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 29, 2019, 07:00:42 pm ---И как изобщо очаквате аз да коментирам грешният Ви експеримент. Вие самият нямате представа какво сте експериментирали, какво сте целяли да докажете и дали това е правилната установка за целта, а искате аз да го направя.

--- Край на цитат ---
Първо експеримента не е грешен, той е такъв каквото показва физическия феномен, само интерпретацията може да е грешна или вярна. Второ вие вече коментирахте върху него, с погрешната презумпция че затварям веригата през мен, моля погледнете си коментара, доста съдържателен и общирен е.

А това което аз показвам е простичко, 200 W крушка ( с нажежаема жичка )  светва когато веригата се затвори между две съседни намотки (тоест точките на затваряне на веригата са 60-тина сантиметра една от друга на един и същ проводник) на вторичната на (добре направен) трансформатор на Тесла. (това вече го повтярям за 3-ти или 4-ти път)  Между другото феномен, от малко по различно конфигуриран експеримент, който се обяснява по подобен начин е в прикаченото видео. Тук, важното е в първите 5 секунди, където лампата свети когато единия и край е свързан към стари дискови спирачки, играещи ролята на виртуална земя ( като сами диск не е свързан към нищо ), докато другия е свързан към долния край на вторичната на трансформатор на Тесла (приложена е схема, жълто е крушката а земата са дисковете), тоест според стандартните интерпретации (при свързването на веригата) нямаме потенциал и лампата не би трябвало да свети, а тя го прави.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия