Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
Bat_Vanko:
--- Цитат на: PyroVeso в Декември 25, 2019, 08:46:34 pm ---Ако няколкохиляди души вземат по една тесла и ги метнат всичките едновременно, може да образуват тесла-вълна с радиус няколкостотин метра...
--- Край на цитат ---
PyroVeso, тука съществува един голям проблем - ако десетина от тези хиляди души вземат та хвърлят по една кирка как може да се различи тесла вълната от кирка вълната. Някой е направил високо напрежение и веднага го обявява за тесла вълна. Е добре де ама как може да се различи ОБЕКТИВНО Тесла вълна от Херц. Иначе какво излиза - правим експерименти заради самите експерименти, ей така за да можем в последствие да се изфукаме с едно видео.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 25, 2019, 09:05:40 pm --- Е добре де ама как може да се различи ОБЕКТИВНО Тесла вълна от Херц.
--- Край на цитат ---
Bat_Vanko , в задаването си на този си въпрос сте напълно прав. Много малко хора разбират разликата най-вече понеже не се разбира какво е Тесла вълна. Няма да обяснявам отново, понеже имам доста коментари точно с това обяснение, и основано на това което съм научил от Тесла, и на свой собствени наблюдения, но явно няма кой да чете, а и ако някой чете, неразбирането е направо е главозамайващо.
Основната разлика може да се изрази всъщност много лесно. Запитайте се в каква среда се разпространяват Херцовите вълни и какво е съотношението на (по)ток и излъчване при тези вълни. Сега прочетете отново това което съм писал относно медиума за разпространение на Тесла вълните ( точно обратното на Херцовите ), и отново помислете за енергийното съотношение отношението, при тях, на (по)ток и излъчване.
Експериментите които съм показал на страниците на форума, по отношение на Тесла вълните, показват точно определена динамика, която съм обяснил в самия коментар, или в последящи коментари след него. Че хората не разбират какво се обяснява това е друг въпрос, обикновенно струящ от точно липсата на разбиране за динамиката на вибрационните процеси и тяхното прехвърляне от една среда в друга . Както е казал Тесла преди 120 години:
--- Цитат --- не можеш да обясниш нещо на тези radio man (хората в радио индустрията, горе долу както сега е Интернет), когато всичко с което те са свикнали да боравят, и знаят, са радио (Херцови) вълни
--- Край на цитат ---
Позаинтересувайте се, попрочетете ( оригиналните записки на Тесла, давал съм много пъти примери със Colorado Springs Notes 1899-1900), направете няколко експеримента и съм сигурен че след време ще започнете да разбирате разликата.
Bat_Vanko:
epwpixieq-1, въпроса ми беше ТИ конкретно как измери и определи че това наистина са Тесла вълни а не Херцови, Но след всичките ти словоизлияния разбрах, че всъщност не знаеш. Просто си прочел нещо от записките на Тесла и си решил че вече всичко ти е ясно. Твърде много са другите англоговорящи, които също четат Тесла в оригинал, но това с нищо не им е помогнало. Ти нещо повече ли си от тях??? И да няма нужда да обясняваш каквото и да било - това не е философски форум а научен такъв. Дай схема и методика на измерване и опитната постановка и всички ще се съгласим с тебе (ако разбираш за какво става въпрос). Фактите говорят най добре!
Имай предвид че ако ще и във всяко второ изречение на вмъкваш името на Тесла няма да впечатлиш никого. Празнодумците си личат от далече.
Tanas:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 26, 2019, 06:47:03 pm --- Празнодумците си личат от далече.
--- Край на цитат ---
Освен с празнодумие, "философите" си личат и по правопис Bat_Vanko, няма да се научат
кога се пише с "и" и "й". :)
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 26, 2019, 05:26:25 pm --- Тесла, и на свой собствени наблюдения...
--- Край на цитат ---
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 26, 2019, 06:47:03 pm ---Просто си прочел нещо от записките на Тесла и си решил че вече всичко ти е ясно. Твърде много са другите англоговорящи, които също четат Тесла в оригинал, но това с нищо не им е помогнало.
--- Край на цитат ---
Не е "просто" нещо прочетено. Много от публикациите на Тесла съм ги чел по 3-4 пъти за да осъзная какво казва. Книгата която препоръчвам съм я чел 4 пъти. И чак на 3-тия започнах да разбирам осезателно какво казва човека. Само когато човек се потопи в начина на изразяване на познанието от онова време преди 130-140 години, само тогава тези неща се осъзнават. Вие знаете ли как да измервате капацитета а и индуктивността в см?
--- Цитат на: Bat_Vanko в Декември 26, 2019, 06:47:03 pm ---
Ти нещо повече ли си от тях???
--- Край на цитат ---
Много хора четат, за съжаление обаче почти всички четат през 2-ра и или 3-та ръка, и 99% от всичко написано са големи глупости. Много малко четат нещата в оригинал и ги разбират. На нета има няколко хора които разбират единият от тях, и може би най-известният, е Ерик Долард, има и други, но той е единствения, който още от 80-те, има разбиране за процесите и демонстрира физични феномени част от които са подобни на това демонстрирано от Тесла.
Дай схема и методика на измерване и опитната постановка и всички ще се съгласим с тебе (ако разбираш за какво става въпрос). Фактите говорят най добре!
--- Край на цитат ---
Точно затова и съм показал определени ефекти. Вие сте явно от хора които искат някой да им даде схема и да им каже какво трябва да се прави. Аз за съжаление, или не, съм друг човек, не чакам никой да ми дава нищо сам си търся и разбирам. Това което правя не е нищо ново, може би ефектно, но ново не е. Има много схеми на нета и в публикациите на Тесла, така че щом ви интересува, и претендирате че разбирате, разтърсете се и направете демонстрации или предпочитате да чакате нещо наготово.
Празнодумците си личат от далече.
--- Край на цитат ---
Голяма част от хора, когато нямат логични аргументи, започват с личните нападки и за голямо съжаление вие започвате да показвате тази тенденция, като това няма нищо общо с познанията на някой в дадена област, това си е социалната (не)култура, която е още по-силно се изразена при "общуването" в мрежата.
Когато вие "запалите" крушка с 10KV напрежение през тялото ви или чрез свързване на две съседни намотки (както е в случая на добавеното видео, което мисля че съм го представял и преди), тогава можете да си позволите да говорите така. В противен случай това което пишете изобщо не отговаря на това което аз демонстрирам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия