Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла - вълни

<< < (24/51) > >>

Tanas:
Колега epwpixieq-1, такива елементарни опити сме правили преди 21 век, няма смисъл да показваш, че църкаш
на две намотки ..  виж вземи прегледай форума за да видиш, че хората работят отдавна  ;)

Опитваш се на краставичар краставици да продаваш - няма как да стане  ;D
Вие по-младите си мислите, че сте открили топлата вода ...

ventsy74:
Epieqieq 1
Я по-добре метни книгата за Тесла, която четеш.

ndm:
47, ти след малко ще поискаш и две вратни на барбекюто да ти метнат. Ми мумчету СЕ поти да чете в оригинал, при това с разбиране, а ти искаш ей така хоп наготово на трапезата на СЕту.  А, забравих че можеше да четеш ръкописи на хърватски. ;)

epwpixieq-1:
[
--- Цитат на: Tanas в Декември 27, 2019, 02:41:59 am ---Колега epwpixieq-1, такива елементарни опити сме правили преди 21 век, няма смисъл да показваш, че църкаш
на две намотки ..  виж вземи прегледай форума за да видиш, че хората работят отдавна  ;)

--- Край на цитат ---
Колега Tanas , ами дайте ги като примери, или може би вие самия сте ги правили тези експерименти, иначе само на голи думи отиваме. И не забравяйте, при тези опити които показвам се цели точно определен ефект, който потвърждава определена теза, а не показване на искри и високо напрежение. И за ваше сведение мисля, поне от това което съм виждал на нета, че моя опит с който показвам как затварям веригата на високоволтова система, и през мен преминава ток така че да светне крушка с нажежаема жичка, е единствен. И за да няме неяснота, отново да добавя, тези и много други, опити Тесла ги е правил не през 20, а в края на 19 век ( преди 130 години ), както казах това не са нови неща, това което още е широко разпространено, за съжаление, е фундаментално неразбиране на процесите, всеобхватно по мрежата (Интернет), и в частност, от голяма част от аудиторията на този форум. 

--- Цитат на: ventsy74 в Декември 27, 2019, 02:20:35 pm ---Epieqieq 1
Я по-добре метни книгата за Тесла, която четеш.

--- Край на цитат ---
ventsy74, ако на база на това което съм дал като информация не можете сам да намерите книгата която споменавам ( на Английски ), може би трябва да преосмислите вижданията си това как търсите и намирате информация, особено в ерата на толкова достъпна такава.
Само ще спомена, че преди години сложих цялата книга ( "нарязана" на отделни pdf файлове ) на страниците на форума. Потърсете в коментарите ми и ще я намерите.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 26, 2019, 09:50:36 pm ---Когато вие "запалите" крушка с 10KV напрежение през тялото ви или чрез свързване на две съседни намотки (както е в случая на добавеното видео, което мисля че съм го представял и преди), тогава можете да си позволите да говорите така. В противен случай това което пишете изобщо не отговаря на това което аз демонстрирам.

--- Край на цитат ---
Драги ми Смехурко, твоето клипче ми напомни детските години, когато като 10 - 12 годишно хлапе, се въртях около телевизионният техник и прецърквах високото напрежение на един телевизор "Пирин". Между другото там искрата е доста по голяма и физическата причина няма нищо общо с Тесла вълните, макар и пак да може да се "запали" крушка. Да се премине през студентските години, когато правех високоволтова охранителна стена. Тогава за първи път ме удари високо напрежение без да затварям веригата през себе си (отново ефекта на "запалване" на крушката и отново нищо общо с Тесла вълните). И като казвам високо напрежение, наистина беше високо - искрата пробиваше на 33 мм. Между другото по същата физическа причина няма да видите птица кацнала на далекопровод над 100 kV напрежение. И се достигне до не така далечната 2014 г, когато "запалвах" крушка чрез синтезиране на електромагнитна вълна, по начина описан в отговор 414 на тази тема: http://mazeto.net/index.php/topic,9119.msg66524.html#msg66524 Там за твоя информация става смесването на две компоненти, статична и магнитна, чрез пространственото и времево разместване на векторите. Дали на Вас ще Ви стигне питето да направите опит неописан в литературата или в тубата или можете само да повтаряте широко известното. В Нейшънъл Джеографик имаше цяло предаване за запалване на крушка чрез затваряне на веригата през тялото и това отново няма нищо общо с Тесла вълните.
Та очаквам от Вас да дадете логичното обяснение на тези явления а не да го отдавате на свръх естествени причини. Иначе язък Ви за четенето на Тесла в оригинал. Ако не можете да се справите, не се притеснявайте. Нормално явление е във всеки преводачески екип е да има специалист в дадената област за да не се получава ефекта - "една гаща плява".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия