Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла - вълни

<< < (22/51) > >>

hyparh:
Поздлавления за опитите, epwpixieq-1, ти си направил класическия вариант с дървени летви и разстояние между навивките.
Един въпрос: От къде си се сдобил с такова хубаво метално кълбо? :)

Без заземяване няма как. Аз без такова дори не съм опитвал (мисля само веднъж го бях забравил и производителност почти липсваше). Пробвал съм и с отделно заземяване специално за случая, т.е. набиване на медна тръба с дължина около 30см в земята. Интересно, но резултатът беше по-слаб отколкото заземяване към металните врати на гаража. Вероятно 30см не са били достатъчни, понеже заземяванията принципно ги правят с метални колове дълги по 1,5 метра.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: hyparh в Януари 21, 2018, 12:20:31 pm ---Поздлавления за опитите, epwpixieq-1, ти си направил класическия вариант с дървени летви и разстояние между навивките.
Един въпрос: От къде си се сдобил с такова хубаво метално кълбо? :)

Без заземяване няма как. Аз без такова дори не съм опитвал (мисля само веднъж го бях забравил и производителност почти липсваше). Пробвал съм и с отделно заземяване специално за случая, т.е. набиване на медна тръба с дължина около 30см в земята. Интересно, но резултатът беше по-слаб отколкото заземяване към металните врати на гаража. Вероятно 30см не са били достатъчни, понеже заземяванията принципно ги правят с метални колове дълги по 1,5 метра.

--- Край на цитат ---

"металното кълбо" са всъщност две кълба, като едното, по-малкото, е с отвор (3/4 кълбо) и е поставано върху по-голямото. По-голямото е взето от ebay, по-малкото е от отпадъчни тоалетни принадлежности.
Заземяването е важна част в системата. Разрушената кула на Тесла, при Уордънклиф, има заземяване надолу 40 метра:
https://teslaresearch.jimdo.com/wardenclyffe-lab-1901-1906/connection-to-earth/

Ksurnev:
Ура, братятя Американци откриха топлата вода.
Снощи беше последната серия на филма за Тесла по Дискавъри, голямя работа!!!
От филма се разбра, че няколко от най-важните страници от тетрадката за Уордънклиф са откъснати и не се знае каде са.
Най-важното е, че не е ясно кой е убил Тесла!!!

СЕ от Смолян - Коцето.

Tanas:
Направих си труда да отворя линковете, (вторите два не се отварят), но това съм го виждал вече и не доказва нищо Уважаеми колега epwpixieq-1 относно това за което пишете.

Това старо и некачествено видео ме навежда  още повече на някои мисли, но за сега ще си ги запазя за себе си.  ;)

Исках да видя някой в действие, но както  винаги се получава - ще почакаме другия път... защото да църкаш високо над няколко Смитски намотки е едно, а да светиш ламБи с 0,01А на 230V е друго.  :)

Извинявам се за вашето неразбиране относно плазмата колега epwpixieq-1, явно и Вие има какво още да четете и правите по въпроса.

Темата наистина е дълга...

PyroVeso:
Ако няколкохиляди души вземат по една тесла и ги метнат всичките едновременно, може да образуват тесла-вълна с радиус няколкостотин метра...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия