Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Тесла - вълни
epwpixieq-1:
След коментари които нямат отношение към темата се надявам да се върнем по същество.
Ето два клипа на установката която в момента ползвам. Настройката е една и съща и в двата случая, просто не е променяна, само при тази с по-високия волтаж, променливия трансформатор, от които подавам напрежение не е на пълна мощност, както е положението при първия. Тоест всички елементи на системата са едни и същи с изключение на един. Наличието на този елемент, създава увеличаването на волтажа а и от там съответно на мощността в противоположния край на комбинираната система, вторична-третична намотка. Светещата крушка показва мощността както и наличието на елемента. Тези които следят темата и коментарите в нея предполагам се досещат каква е разликата и за какъв елемент става дума.
Ksurnev:
В събота от 21ч. по Дискавъри почва серия за Никола Тесла, на базата на скоро разсекретени материали за него.
Споменаха за "Лъчът на Тесла", може да покажат нещо интересно.
СЕ от Смолян - Коцето.
Ksurnev:
Поправка в 22 часа ще е.
СЕ от Смолян - Коцето.
hyparh:
Доуточнявам, че първи епизод ще го излъчат другата събота (27-ми) от 22:00ч, както каза Коцето.
https://www.youtube.com/watch?v=NNSq1TWEhug
Ако става въпрос за разсекретените от ФБР материали, за които аз си мисля, то те циркулират свободно от доста време (години) в нета. Малко се съмнявам да покажат нещо, което вече не знаем за Тесла и неговите изобретения, но може и да е интересно. Би било добре да покажат и практически експерименти с негово оборудване.
epwpixieq-1:
За тези които правят експерименти в тази насока, и се интересуват реалните зависимости които Тесла е забелязал.
Елемента който е липсващ в системата ( в по-горния ми коментар) когато има многократно по-нисък волтаж, показан на видеото които приложих, е заземяването. Тоест, когато се постави масивен проводящ елемент в единия край ( тежка метална маса или метална плоскост директно заземена чрез шина ), в системата се появява увеличено натрупване на напрежение волтаж в единия край и уголемен ток, вибрационно движение на проводимата маса, в другия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия