Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла - вълни

<< < (20/51) > >>

Михаил Кузмов:
Хакване на поща може да стане, ако някой ти знае паролата!  Сега се запитай, не може ли ти да си виновен за това узнаване? Например, сигурен ли си че нямаш инсталиран keylogger. До колкок е сигурна паролата ти? Пазиш ли си в браузера паролата? С кой браузер се шматкаш в мрежата? Отварял ли си майл без да си сигурен от кого е? До колко е сигурен доставчикът ти? Къде се регистрираш и как се регистрираш? И още куп въпроси!
mihail.kuzmov@gmail.com  това е моята поща публично известна! Хайде да видим някой може ли да я хакне! Разбира се че може ако аз сглупя!
Може да се отвори тема "сигутност в мрежата" или нещо подобно. Ще бъде от полза за всички!

valex:
Принципа е един: има ли мрежа -> няма сигурност! :):):)
Има ли стандартен софтуер -> няма защита! :):):)
има и други подобни умни приказки :)

juliang:
Пичове... направо ви се чудя на страховете...
Мислите ли че ако някой реши да се докопа до нещо, няма да го направи?
Аз само ще изредя някои нещица, колкото да ви попреча да спите спокойно :)
1. Имате ли "умен" телевизор, вързан към интернет? Ако да ... дали само вие го гледате и слушате, или и той вас?
2. Колко от вас си изключват мобилния телефон? Общоизвестно е че телефона може да се включи дистанционно и да предава говор (а защо не и видео) без да разберете.
3. Имате ли акаунт в гугъл, вързан към телефона си? (за почти всички андроид телефони си е направо задължителен) Ако такъв и ползвате мобилни данни може да погледнете къде сте били днес: https://www.google.com/maps/timeline?pb=!1m2!1m1!1s2018-01-05 . или на която искате предна дата. Дали само вие можете да го видите? :)
4. Колко от вас НЕ могат да сглобят едно устройство, включващо лазерче, мъничко парче фолио залепено на стъклото и приемно устройство? Компонентите се продават навсякъде - едно Raspberry е повече от достатъчно. Колко от вас проверяват дали няма някое мъничко парче станиол залепнало "от вятъра" на стъклото на стаята?
5. Някой проверява ли дали по кабела от вас до доставчика ви няма някое "неоторизирано" разклонение на UTP кабела? Сума ти "специалисти" по Linux се въртят из форума - да ви кажат какво прави командата tcpdump и да ви кажат колко лесно се клонира mac адреса на произволна карта. А карат която има същия mac адрес ще получи същите пакети като оригиналната... дори поялник не ви трябва. А пък на колко много места паролата се предава по открит канал - не е истина. Дори и да се предава криптирано - самия процес на предаване на ключовете за криптиране е доста потдатлив на пробиви и с малко повече опити нещата се случват дори и в https среда. А ако са ви се включили във връзката между вас и доставчика ви ... там и Тор браузър не спасява...

Айде... спокойни сънища :)

Радико:
Да добавя и аз един простичък въпрос към тези на Юлиян:
Защо аджеба при условие, че банките са категорични, че четирицифрен пинкод е достатъчен за парите ви то милиони сайтове включително и този форум изискват много сложна "невъзможна за запомняне" парола.
П.П. Последните постове май са по подходящи за последната тема на низо.

Михаил Кузмов:
Ваййй, juliang сега как ще спя? Занчи TVто ме гледа като се събличам по пижама! Андроида вече ще го слагам в WC чинията! Акаунта в гоголь ми е свързан с всички устройства и ми казват колко да спя, колко ми е пътя до работа в определен час на деня, от къде да мина да не попадна в задръстване? Бре тия станиоли не бях ги забелязал около къщата! Един до къщи седеше в канала с някаква апаратура, и беше цепнал един оптичен кабел, к'во ли разклоняваше?
И що до сега никой не ми е клонирал мака и не ми е обрал сметките?  А Tor и Tails си го казват, ако предварително ги конфигурираш на заразен компютър няма как да ти помогнат. И пак ще се повторя, ако не си държиш гащите врзани, те дори сами ще паднат!
Сам знаеш че онлайн потвърждаване на банкирането става с sms код, който е валиден няколко минути. Как го виждаш това прихващане, едновременно на gsm мрежата и https връзката и за това кратко време да се използва sms кода?
Абе скоро говореха по медийте че на някакъв футболист са изчезнали 4 млн. от сметката, но сигурно не е по този начин!
Малко параноя няма да е излишна!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия