Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Дискусия за разлагането на водата
mzk:
Може ли да публикуваш и данни за КПД-то по изчисление с някой от калкулаторите от форума.
Също така информация за самото захранване, дали се използват кондензатори, изпртавителни схеми и какъвто и да е било вид захранване.
:)
EDM electronics:
След смърта на Браун, адвокатът му и жената с която е живял му ограбват труда на целия му живот, с цел да лишат наследниците в България от полагащото им се наследство, като си присвояват хонорарите от патентите му в Китай, акциите във фирмата, и най-важното цялата технология, особенно последната върху която Браун е работил /последната модификация на Браун-електролизер/. Тази последна технология се намира сега в незнайно кого, но по данните които имам корейците я притежават и яко бачкат с изобретението на прецакания/както винаги/ българин, като правят всевъзможни приложения на Браун-генератора.
Ето видео, .........яд ме е да го гледам, като си представя, че можеше и да е българско, но за съжаление у нас се оценят героите и способните дълго след смърта им.
http://www.youtube.com/watch?v=hHFDIlZL43I&feature=related
miromad:
Имам няколко въпроса, които касаят производството и оползотворяването на произведения браунгаз:
- серийно свързани няколко електролизера на какво може да се каже че са аналог - на серийно свързани кондензатори или на серийно свързани резистори, като се има предвид, че при 2 и повече серийно свързани електролизера тока се променя съвсем малко, а за напрежението не знам. Ако може някой да тества серийно и успоредно свързани 2 и повече електролизера и да сподели резултата от теста (напрежение и ток и в двата случая)
- като се подаде браунгаз в цилиндрите и се подаде искра, при какво положение на буталото то може да извърши един ход, като се има предвид, че браунгаза осъществява и експлозия, и имплозия. Ето и видео относно експлозията и имплозията на браунгаза http://www.youtube.com/watch?v=-iRHE-DzodU .
- възможно ли е ако обема на цилиндъра е по-малък да се изразходва по-малко количество браунгаз, но в същото време мощността да не се променя, налягането в цилиндъра също.
- каква енергия е необходима за изпаряване на 100 мл вода при стайна температура.
- какъв е коефициента на разширение на водата и дали е по-добре да се впръсква диспергирана вода в цилиндъра, която при детонирането на браунгаза да се превръща в пара.
- каква енергия се отделя при детонирането на 100 мл браунгаз.
Ами в общи линии това са въпросите. Никак не са малко, така че действайте ;D
mzk:
--- Цитат на: miromad в Септември 18, 2009, 07:56:23 am ---- серийно свързани няколко електролизера на какво може да се каже че са аналог - на серийно свързани кондензатори или на серийно свързани резистори, като се има предвид, че при 2 и повече серийно свързани електролизера тока се променя съвсем малко, а за напрежението не знам. Ако може някой да тества серийно и успоредно свързани 2 и повече електролизера и да сподели резултата от теста (напрежение и ток и в двата случая)
- като се подаде браунгаз в цилиндрите и се подаде искра, при какво положение на буталото то може да извърши един ход, като се има предвид, че браунгаза осъществява и експлозия, и имплозия. Ето и видео относно експлозията и имплозията на браунгаза http://www.youtube.com/watch?v=-iRHE-DzodU .
--- Край на цитат ---
Ние действаме, ама действай и ти :D
Зависи от конструкцията на електролизера. Ако електролизера е с изолирани клетки (последователно свързани без преливане на електролит) е възможно да проявява свойства на кондензатор.
При последователно свързване на електролизери (разбирай добавяне на клетки в серийна клетка) се вдига напрежението за да се запази същия ток, иначе се получава пад на напрежението, който не позволява протичането на процеса.
При паралелно свързване ще се увеличи тока, а напрежението трябва да се запази неизменно.
Подаването на искра трябва да се осъществява при или след горна мъртва точка заради скоростта на горене на газа (цел да се предотврари предварително изгаряне на сместа).
При изгарянето на оксиводород (никой не знае точно какво е браун газ) във въздушна среда (азот) се получава загряване на азота, разширение. Имплозивното горене в случая е минимално. Може да се експериментира съз запалване на сместа много след ГМТ, когато експлозията ще разшири газа в цилиндъра (въздух), а превръщането на оксиводорода в пара след това ще свие обема на изхвърляния газ (разбирай облекчаване на изхвърлянето на газовете). Това според мен няма смисъл защото първо трябва много газ да вкараш в цилиндъра (оксиводород), който да се превърне на вода (водни пари).
Имплозивното горене може да се прояви само в среда, в която няма външен газ (въздух), тогава след изгарянето на браун газа се получава засмукване. В ДВГ това не може да стане защото се използва въздух (1) и обемът на цилиндъра е огромен за производството на такова количество газ (2). Така че имплозивния двигател според мен е мит, добре скроена история за заблуждаване на противника :)
На другите въпроси не мога да дам точен отговор, успех :)
Seeker:
--- Цитат на: mzk в Септември 18, 2009, 10:51:08 am ---
При изгарянето на оксиводород (никой не знае точно какво е браун газ) във въздушна среда (азот) се получава загряване на азота, разширение. Имплозивното горене в случая е минимално. Може да се експериментира съз запалване на сместа много след ГМТ, когато експлозията ще разшири газа в цилиндъра (въздух), а превръщането на оксиводорода в пара след това ще свие обема на изхвърляния газ (разбирай облекчаване на изхвърлянето на газовете). Това според мен няма смисъл защото първо трябва много газ да вкараш в цилиндъра (оксиводород), който да се превърне на вода (водни пари).
Имплозивното горене може да се прояви само в среда, в която няма външен газ (въздух), тогава след изгарянето на браун газа се получава засмукване. В ДВГ това не може да стане защото се използва въздух (1) и обемът на цилиндъра е огромен за производството на такова количество газ (2). Така че имплозивния двигател според мен е мит, добре скроена история за заблуждаване на противника :)
--- Край на цитат ---
Този линк обяснява как се преработва ДВГ за да работи с ННО http://www.youtube.com/watch?v=ndpk3qAJS-8&NR=1
Обясненията звучат разумно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия