Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Дискусия за разлагането на водата

<< < (6/6)

Seeker:

--- Цитат на: sbk1 в Януари 28, 2010, 10:57:55 am ---   " ето какво правят хората  " Правят могат правят в Израел може вече да е на пазара . 
http://superwavefusion.com/the-process/

--- Край на цитат ---
Това е компютърна симулация , до истинската реакция има много работа и най-вече трябват реални процеси. Защото желаното не е като действителното.

deso:
Здравейте. От доста време ме човърка една идея. Дали наистина в електролизерите се извършва разделяне на водната молекула, а не на натриевата (или калиевата) основа? По просто ми изглежда Na да получи електрон, a OH да отдаде. След като Na получи електрон се превръща в просто вещество Натрий и атакува водната молекула като изхвърля един водороден атом и освобождава един електрон, а ОН като отдаде електрон се разпада на  кислород и водороден йон, който пък получава електрона освободен от натрия и така имаме два водородни атома и един кислороден.  :-[

Михаил Кузмов:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 04, 2009, 12:11:46 pm ---Здравейте на всички.

Първо искам да поясня, че старото ми име беше MUHSMUROK555, а сега се преименувах на  EDM electronics, да придобия и аз малко човешки вид :D

--- Край на цитат ---
Нямам какво повече да добавя!

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия