Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизера на Pelo

<< < (6/8) > >>

mzk:
Специално при мен не съм забелязал някакво особено смачкване на гумата. Тя се води "техническа гума" и е твърдичка, но и достатъчно скъпа.

Има варианти за дебелина на гумата до 6мм, но в крайна сметка си купувате на килограм, а това че ще се използват 20% от нея в магазина не ги интересува (което е съвсем естествено). Трябва да се помисли за калъп. Разстоянието е 3 мм.

gotiniq7:
По-добре е с гума, аз ползвам О-пръстени и е 2 лева бройката ф110 3,5мм. И при мен плочите са само от едната страна оцветени, но аз ползвам вода от чешмата  :) направих пренареждане на клетката, и сега е с 16 пластини, като 4-ри са захранващи, –НННН+НННН–НННН+. При 12 волта дава за 4 минути 3 литра, и разхода на газ на колата е с 2 литра по-малко. Имам проблем със щуцерите, разлепват се . Решението е крайните електроди да са по-дебели и изходите да са заварени за тях

pelo:
   MZK , не си видял добре плочите , личи и на снимката- от едната страна са кафяви и то сериозно, от другата са леко виолетови ! Нямам КОН за проби, но и мисля че NOH е по-добра, поне така четох.
   Арестора - сериозна работа : последния ми има вътре и стоманена мрежа и камък за аквариум... и пак върна огъня! Преди време тук някой беше писал че няма 100% гаранция при предпазване за ННО и това е разбираемо но пък проблема се получава като намалее налягането, тоест като изключиш клетките ! Затова и споделих с mzk - мисля да поставя ел. клапан пред горелката( има ток-отворен, няма ток - затваря пътя и остава съвсем малко след себе си)
   Тъй като притежавам 21 такива плочи, съм правил доста опити с подредбата ! двоини, троини ...петорни клетки и освен това което съм ви предложил като вариант, другите работят много по-слабо! Не си мислете че просто ми е приатно да изработя два отделни електролизера !
   mzk , затова те помолих да направиш абсолютно същия електролизер, с 9 плочи, -ннн+ннн- (точно така наредени), за да направим сравнение при различния размер на плочите - пак ще напиша , 1 такъв от моите електролизери произвежда 1.3 л.м при 12 в 8.5 а !
   Абсолютно си прав за помпата ! Поне една трета от плочите не работят през повечето време, но засега не намирам подходяща помпа! Идеи ?
   Дистанционера: според мен - най-важнота част ! И тази техническа гума си променя размера при стягане. Мисля че по - добър вариант е PVC ( поледнете в търсачките PVC завеси). Този материал е перфектен, но като звънях в една БГ. фирма , както винаги се оказа че не знаят какво продават и даже колко струва, разбрах само че се произвеждат в Холандия !!!
    Занранването : и аз мисля че няма да стане с компютърно. Както казах преди - от това не разбирам ! Засега съм се спрял на това : http://www.tpetrov.com/search.php?prod=ZAH-26+%D0%97%D0%90%D0%A5%D0%A0.%D0%91%D0%9B%D0%9E%D0%9A+12V
и мисля да го купя , като се намерят пари.

lz1ico:
Здравейте и аз се бях насочил към същия блок но го бях намерил в ebay.com за 46$ .
Незнам как е със защитите има ли, няма ли, все пак 30А си е доста голям ток.
Може да разгледате има готови HHO клетки в същия саит на главозамаиващи цени "dry cell",има и дистанционери.
Това устройство също е интересно http://ht52z.hy2gb.servertrust.com/product_p/fb.htm защита от взрив.

vlindos:
Експерименти правя в къщи със стандартно комп. захранване от най-старите 250 W (струваше 10 лв втора ръка). Когато се занимавах с електролиза вадех до 20 ампера от него. За 40-50 лв може се вземе ново захранване 400 Вата поне -> 30 ампера поне. Разликата не е много в полза на комп., но може да се купи от всякъде. Другото нещо е като правите експерименти да помислите, че от кола трудно може да искарате повече от 30 ампера (и то ако климатика не работи). Ако пък правите електролизер за подгряване според мене трябва да се преоринтирате към друг дизайн вместо захранване от 12 волта. стандартно 220 в през грец .... това може би се досещате трябва да промени дизайна на електролизера (по-голямо разстояние между плочите).
Споделям мнението си в/у проблемите ви с захранването - не искам да убеждавам никого в правотата си.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия