Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Електролизера на Pelo
pelo:
Не съм писал досега тук , но мисля че е време ! Правилно си се ориентирал (deso) към този размер на плочите но ме учудват резултати ти !!!
Моя тримесечен опит ! :
- суха клетка ,
- плочи 17/ 17 ( работен размер : 14/14 см)
- много различни опити - последен - -ННН+ННН-
- 2 бр. така подредени - 2,5 л. на мин.
- 12 в. 10 А !!!!!!!!!!!!
- КПД - над 170 %
- Резултатите постигнати от първи път
- отговарям на всички въпроси за подробности!
Снощи показвах това на MZK макар и в разглобен вариант ( подготвям всичко за печка)
Ако някой наистина сериозно работи в тази област нека споделя -МОЛЯ!
Само малко пари ме делят от последните резултати и тази зима мисля да ви го покажа (печката)- надявам се работеща!
gaco:
здрасти Pelo, какъв електролит използваш?
Не разбрах, последно колко плочи си използвал, 2 или повече?
Очакваме снимки... ;D
момчо:
много добре. браво колега.
наистина ще е хубавко да покажеш.. тази печка. ;D
много добър старт 2 литра на мин. браво. продължавай.
аз също се занимавам с тази материя. ако може да помогна с нещо. моля. с удоволсвтие мога да бутна едно рамо ако е необходимо.
mzk:
Тъй като ставаше въпрос онзи ден за предпазител, искам да споделя това, което установих аз при едни ранни експерименти с една клетка, която не даваше почти никакъв газ и пламъка връщаше постоянно.
Използвах бутилка половин литър (от тези за минерална вода), маркуч до долу, който отвежда газа, отгоре щуцер, откъдето излиза, това напълнено с вода. При връщане на искрата обикновено бутилката се продънваше в дъното и вече не вършеше работа.
Затова реших да я оставя в кофа с вода и резултатът беше доста добър:
1. За няколкото връщания на пламъка, които се получиха докато експериментирах, не се спука нито веднъж;
2. Силно ограничен шум. Чува се много тъпо пукане от водата.
Това е моят прост съвет за хората, които искат да ограничат пукотвеиците от връщанията на пламъка ;)
bill72:
Здравейте!
И на мен в един момент не ми стигаше дебита на газта и добавих въздух от малък компресор . Получи се много добре.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия