Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (184/629) > >>

mi68:
Здравейте,
Простото схемно решение на паралелен и последователен резонас се получава дефазиране на 90 градуса (двуфазен ток). Линейното напрежение е 1,41. фазовото, за сравнение, при трифазен ток съотношението е 1,73. фазовото. Първана схема ми изглежда добра!

caduceus:
mito_kupona

--- Цитат на: mito_kupona в Февруари 23, 2012, 09:28:25 pm ---Здравейте! Кондензатори има, но няма и не може да има течности в установката на Капанадзе. При демонстрациите, достатъчно местят установките, повдигат ги, та ако има течност, да е станал някои сакатлък.

--- Край на цитат ---

Без да се засягаш, колега, но това ми прозвуча като официалния декрет на Френската академия на науките относно метеоритите /когато им ги носели от цяла Франция през 17 век/ - "От небето не може да падат камъни, защото на небето камъни няма!"  ;D
1. Лайденската стъкленица /Л.С./ е изобретена през 1745 г. от Мушенброк. Около 200 години са правени какви ли не опити с нея и разновидностите и. Оригиналният дизайн и материали обаче са се запазили само в първите години и изследователи, а после има "усъвършенствания" поради които са изчезнали страничните ефекти като при Яблочков. По темата мога да напиша поне 10 страници, как, какво и защо
2. Тесла не случайно използва Л.С. при неговите уреди - нещо не ми се вярва след 150 г. от откриването и да няма други ВВ кондензатори - плочести и прочие. Или пък да няма пари човекът /особено след милиона на Уестингхауз/, та ползва батерии от Л.С., направени от шишета от шампанско и мляко.
3. Няма проблем с течностите - всички водно-солни Л.С. се заливат херметично с парафин, восък или смола на гърлото. Хем за ел. изолация, хем по други причини, свързани с оргона /справка - Шаубергер и парафина/. Та - друсай ги колкото щеш, не текат  :)
4. Ед Грей във съвременността, със съществуващи какви ли не ВВ кондензатори, ползва също Л.С. между повишаващата бобина и разделителната тръба за хладното електричество. Направена е от лабораторна стъкленица, която е със закалено стъкло и трудно пробиваема от ВН. Нямал е пари за кондензатори, глупав е или що? Айде да погледнем реалността в очите - той има резултат, а вие не.
5. Всички сметки за ампери и волтове са след прилагане на принципа за трансформация на оргона в електричество. Има принцип- има СЕ, няма принцип - няма СЕ /а само безплодни сметки/.

Прилагам рисунка на оригинален Тесла-траф с бутилката от мляко, както и снимка на Ед Грей конвертора със Л.С.

Поздрави и успехи! 

http://prikachi.com/images/249/4440249G.jpg
http://prikachi.com/images/250/4440250i.jpg

EDM electronics:

--- Цитат на: caduceus в Февруари 24, 2012, 08:30:59 am ---
5. Всички сметки за ампери и волтове са след прилагане на принципа за трансформация на оргона в електричество. Има принцип- има СЕ, няма принцип - няма СЕ /а само безплодни сметки/.

--- Край на цитат ---
Поздравления колега caduceus за този пост. И аз мисля като теб. Много от колегите, предимно от руските форуми се втурнаха в практически действия на принципа на опита и грешката, без да се придържат към основния принцип. Тесла е направил своя генератор на СЕ, като е взаимствал от хладилника. Според него енергията трябва да се кондензира и преобразува. Сравнява етера с газ.

Ако приемем, че тесла-трансформатора генерира етер, като го йонизира като газ, то логично би било този газ да се събира в една бутилка например, а не да се пръска в околното пространство. А газът тече по вълновод, по нишка, като маркуч /затова и се предава еднопроводно/, която всъщност се явява ценралния електрод на Л.С. Там той рекомбинира, като зарежда кандензатора, т.е. не електрически ток а газ зарежда Л.С. Яблочков е патентовал първият плочест кондензатор, но неговите плочи няма как да задържат газа, тъй като нямат затворен обем и той изтича в околното пространство, така както тесла-трафа го пръска навсякъде. И резонанса всъщност ще определя КОП, а няма да е условие за възникването на СЕ. Мисля, че в тази насока трябва да разсъждаваме, да възприемаме СЕ като газ, който трябва да съберем в някакъв обем да не бяга, след което да се трансформира. Ако сравним системата на хладилника с електрическа система, то тесла-трафа ще е помпата, която взима газ /етер/ от въздуха и остава някъде да го събира и натрупва тоя газ в обем, както компресора събира въздуха в бутилка, след което газа се трансформира и час от тази енергия захранва компресора или тесла-трафа.

Има вероятност ген. на Капанадзе в Турция - 100 kW, примната част приличаща на цилиндър да е тоно такъв голям кондензатор тип Л.С., като външната метална част е единият електрод на Л.С. модифициран заедно с тесла-траф за понижаване на изходното напрежение.

Вероятно и при Тестатика, двата големи цилиндъра не са тесла-трансформатори пъхнати-екранирани в кутии, а именно кондензатори тип Л.С.

Поздрави!

PyroVeso:
Caduceus, какво според теб е ВН при тези експерименти - 2KV, 5KV, 20KV, 100KV?

Обикновеното стъкло е доста кекаво на ВН, но закаленото (което няма микропукнатини в себе си) и особено кварцовото си ги бива. Доколкото съм виждал дъжачите по далекопроводите са стъклени или керамични, а там ся доста киловолти (от 110 до към 400).

От качествени и тънки стъкла (pyrex) се изработва повечето лабораторна стъклария. Не е и безумно скъпо. Виж тук (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B1%D0%B0) дали няма подходящи форми за концентриране на оргон. (напр. ерленмайеровата и мерителната колби).

Чрез подходящ и не особено сложен процес по вътрешната или по външната повърхност на колбите (или и по двете) може да се нанесе тънък слой сребро (т.нар. "сребърно огледало" - започват да изглеждат като едновремешните огледални топки - играчки за елха), ако това е необходимо и ще благоприятства процеса.

madsatbg:

--- Цитат на: emilvtc в Февруари 23, 2012, 05:52:02 pm ---
....
Прав ли съм? 
...

Очевидно кондензатора "С" не участва в паралелния трептящ кръг и той е само "развързващ" по постоянен сигнал. ...

До колкото схващам - целия ток през товара минава през него, както и през транзисторите...  Такава ли е идеята?

--- Край на цитат ---
Здравей,
извинявай за закъснелия отговор, но бях зает.
Схемата е само илюстрация, не завършена идея...Виж новото приложение.
Бобината е двуредова - един ред на цялата дължина и по две половинки противопосочно навити на 1/3 от първия ред в двата края.
"Бялата" бобина състояща се от :
1- един проводник по цялата дължина на тръбата.
или
2- медно или алуминиево фолио / аз съм за алуминии /
срезана тръба с изводи в двата края
или
3- намотка / аз не мисля че е добра идея /

Да, кондензатора е развързващ.
Не, голямият ток / при резонанс /искам да минава само в LС кръга и товара.
Само не ми е ясно още как се включва товара така , че да не разваля резонанса.
Капанадзе включва установката и изчаква 10 -12 секунди и след това включва лампите - товар.
Това изчакване сякаш зарежда кондензатор / тип Лайденска стъкленица  :( ??? /.

успех

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия